dwyane_wadeNBA VESTI

 

Zglob ruke novi problem za Dvejna Vejda

 

Navijači Majami Hita su bili oduševljeni tokom leta kada su shvatili da će uz Dvejna Vejda ove sezone u sastavu imati još dve velike NBA zvijezde – LeBrona Džejmesa i Krisa Boša.

Uspesi su time već na startu bili zagarantovani, a najveći strah se pojavljivao pri pomisli na povrede nekoga od trojca velikana. Tokom januara su povrede i napale taj trojac i to svakoga od njih. Zbog toga je Majami uleteo u negativnu seriju, pa su tako izgubili pet od poslednjih sedam utakmica. Uspeli su da pobede samo Toronto i Detroit, ovog petka navečer, na svom parketu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Đorđević: Dobro je za početak, ali možemo još bolje

Prvo zbog povrede nije igrao LeBron Džejms, potom je na pauzu morao da ode i Kris Boš zbog povrede levog zgloba (još je uvek van parketa), dok je u stalnom ritmu malo igranja, pa malo pauziranja Dvejne Vejd.

U petak uveče je LeBron Džejms predvodio Majami do rečenog uspeha protiv Detroita tako što je ubacio 39 poena, uz osam skokova i devet asistencija, a zbog povrede zgloba desne ruke utakmicu nije odigrao Vejd.

Povezana vest:  EVROLIGA, Poraz Zvezde posle preokreta Panatinaikosa

U subotu će Vejd otići na magnetnu rezonancu da se ustanovi težina povrede , ali je po izveštajima iz kluba vrlo verovatno da neće otputovati na gostovanje kod Oklahome Sitija, gde Majmi igra u nedelju uveče.

Majami je trenutno na deobi drugog mesta Istočne konferencije s odnosom 32-14.