snowboard_urban_ilustracijaBurn Urban Jump večeras na Trgu Republike

 

Za sve ljubitelje zimskih ekstremnih sportova, Burn, udruženje Freestylera i grad Beograd će duh planine večeras preneti u centar Beograda organizovanjem Burn Urban Jump snowboard

takmičenja. Ovo takmičenje je i od velikog turistiškog značaja pošto će se grad Beograd pridružiti brojnim gradovima Evrope koji organizuju slična snowboard dešavanja na velikim i najznačajnim gradskim trgovima. Burn Urban Jump će se održati na Trgu Republike, 29. januara od 19 do 22 sata.

Povezana vest:  BURN URBAN JUMP 2011, Slovenac najbolji u skokovima sa snoubordom na Trgu (FOTO)

Takmičenje će se odvijati na veoma zahtevnoj i teškoj skakaonici, takmičari će praviti zalet uz pomoć winch-a, žičare koja će ih vući ka odskoku koji će biti visok 2,5 m a širok 4m.

Budući da je ovo takmičenje međunarodnog karaktera, pored naših snowbordera moći ćemo da uživamo i u akrobacijama mnogih učesnika iz inostranstva. Zapravo, deset takmičara iz cele Evrope oprobaće svoju snagu, veštinu i izdržljivost u ovom izuzetno atraktivnom sportu i takmičiće se za nagradni fond u vrednosti od 2000 evra. Predstavnici Austrijske reprezentacije će biti glavni gosti na prvoj Beogradskoj skakaonici, Slovenački takmičari će im parirati kao jedna od vodećih svetskih sila u zimskim sportovima.

Povezana vest:  Festival ekstremnih sportova sledeće nedelje u Trsteniku

Sistem sudjenja će biti u jam formatu što podrazumeva neprekidnu vožnju, sportista koji bude  doskočio najviše različitih I teških trikova će biti pobednik.Sudije na takmićenju će biti iz zemalja okruženja.

Organizatori su za publiku pripremili zanimljiv muzički program u okviru kojeg će nastupiti didžejevi.

Jedino što preostaje jeste da se toplo obučete, poneste sa sobom dobro raspoloženje i podržite ove genijalne mlade momke.

Povezana vest:  Prva ženska himalajska ekspedicija šalje pozdrave