dragan_djilas_utakmica

Đilas: Idemo na medalju u Sloveniji

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas najavio je danas da će nacionalni tim ići na medalju na prvenstvu Evrope u Sloveniji 2013.
-Cilj je da se u Sloveniji borimo za medalju. Imamo kvalitet za to, iako naši najbolji igrači nemaju zapažene uloge u svojim klubovima – rekao je Đilas na novogodišnjem koktelu u prostorijama KŠ.
On je dodao da je zadovoljan učinjenim u prošloj godini, posebno što se tiče finansijske situacije u Savezu.
-Pored muškaraca, vekiki uspeh napravila je i ženska reprezentacija, plasmanom na prvenstvo Evrope u Francuskoj. Cilj nam je da tamo osvojimo minimum peto mesto, kako bi se tim plasirao na prvenstvo sveta i na taj nacin vratio žensku košarku na mesto koje joj pripada – rekao je Đilas.
On je naglasio da će se Savez potruditi da obe selekcije na prvenstvima donesu naciji što više radosti, kao i da čenici KSS ostvare što veći utuicaj u Međunarodnoj košarakškoj federaciji (FIBA).
-Pokušaćemo da ostvarimo uticaj u FIBA, kako bismo u budućnosti dobili organizaciju nekog takmičenja – rekao je Đilas.
Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga istakao je da očekuje da naredne godine naš tim osvoji što više medalja.
-Seniorski tim ima tri četiri dobra igrača, koji su nosioci igre u svojim timovima, ai ne smemo potceniti ostale, jer da nemaju kvalitet, ne bi dobili poziv u reprezentaciju. Cilj je da na prvenstvu Evrope naša reprezentacija izbori plasman na sledeći svetski šampionat – rekao je Bodiroga.
Srbija će se na EP u Sloveniji, od 4. do 22. septembra, takmičiti u B grupi, u Jasenicama, sa Makedonijom, Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

Povezana vest:  Dinamik i UNICEF za inkluzivna igrališta za decu sa posebnim potrebama