Nevena_Ignjatovic

Ignjatovićeva startuje u Zemerlingu

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović debitovaće ove sezone u Svetskom kupu, pošto je u petak i subotu očekuju nastupi u slalomu i veleslalomu u austrijskom Zemeringu. Ignjatovićeva je rekla da od trke u Zemeringu očekuje puna samopouzdanja, posebno nakon prošlonedeljne pobede u FIS trci u francuskom Meribelu.
-Pobeda u Francuskoj znač,i jer posle prvih trka u Švedskoj na startu sezone nisam skijala onako kako znam. Nadam se da ću sada nastaviti u istom pravcu. Moraću za svaku trku da se skoncentrišem najbolje što znam, da se opustim i skijam kao na treningu. Posle svakog dobrog rezultata se osećam sjajno, tako je bilo i u Meribelu, a krajnji rezultat je, pored dobrog skijanja, zavisio i od mnogo toga, na primer i od uslova na stazi – istakla je Ignjatovićeva.
Ona je dodala da će dati sve od seve na predstojećim trkama u Svetskom kupu. 
-Nadam se da ce nas i vreme poslužiti, ali su uslovi uglavnom jako dobri na tim trkama. Trenutno mi bolje ide slalom, ali je sigurno da ću dati sve od sebe i u veleslalomu – poručila je ona. 
Srpska skijašica će do kraja godine učestvovati na još jednoj FIS trci u Nemačkoj, a prvi nastup u 2013. godini imaće u okviru Svetskog kupa na Sljemenu 4. januara. U elitnom takmičenju će startovati još u Mariboru i Oftervangu, a najvažnije trke sezone čekaju je na Svetskom prvenstvu u Šladmingu u februaru.

Povezana vest:  ŠAH, Ivanišević i Markuš najbolji srpski šahisti u Skoplju