aleksandar_boricic_kzn

Boričić: Održan kontinuitet uspeha, branimo zlato u 2013 

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić ocenio je danas da je 2012. održan kontinuitet uspeha, a da je u 2013. glavni cilj odbrana dve evropske titule.
-Iako smo se nadali boljim rezultatima, ovu godinu možemo da ocenimo kao uspešnom jer smo održali kontinuitet osvajanja medalja. Sledeća godina biće puna izazova, među kojima je i odbrana evropskih titula naše dve seniorske reprezentacije – rekao je Boričić na novogodišnjem koktelu u hotelu „Metropol“.
On je naglasio da je srpska odbojka ostala visoko pozicionirana u svetu.
-Naša federacija je među šest najjačih u svetu, uz Rusiju, Italiju, Poljsku, Brazil i Japan – rekao je Boričić. 
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić istakla je da je odbojka u Srbiji „svetao primer snažne sportske organizacije“.
-Odbojka je primer kako se uz entuzijazam i viziju stvara snažna organizacija. Ovaj sport je medu najpopularnijima među omladinom upravo zbog toga što ne spava na lovorikama – istakla je resorni ministar.
OSS je na svečanosti dodelio trofeje „Naša budućnost“ kadetkinjama Slađani Mirković i Mini Popović, članicama naše juniorske reprezentacije koja je na prvenstvu Evrope osvojila srebrnu medalju.
Specijalne plakete OSS dobili su: Dejan Jovanović, Aleksandar Bićanin, Goran Ćato, Miroslav Ristić, Zorica Bijelić, Ivan Peković, Mileta Adžić, Zoran Avramović i Nenad Golijanin.

Povezana vest:  Pioniri Srbije za bronzu protiv Rumunije u subotu od 14,00 časova