dejan savic 1

Savić: Ciljevi su da ostanemo u vrhu i podmladimo tim

Novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da će glavni ciljevi u narednom periodu biti zadrržavanje kontinuiteta osvajanja medalja i podmlađivanje nacionalnog tima.
-Ovo je velika čast za mene, jer vaterpolo reprezentacija je oduvek u svetskom vrhu i sigurno jedan od naših najboljih reprezentativih timova. Hoću da nastavimo svetlu tradiciju, ambicije su nam iste, da budemo u vrhu svetskog i evropskog vaterpola – rekao je Savić na zvaničnoj promociji u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije (VSS).
On je kao prioritet u narednoj godini naveo osvajanje medalje na prvenstvu sveta u Barseloni.
-Sistem rada će ostati isti, a to znači da nam posle završetka jednog Olimpijskog ciklusa sledi podmlađivanje ekipe. Takođe, moramo da uvedemo novi plan i program rada, a glavni cilj je medalja na prvenstvu sveta. Svetska liga će nam koristiti kao priprema za to takmičenje – istakao je Savić, koji će nastaviti da obavlja i funkciju trenera Crvene zvezde.
Nekadašnji trofejni reprezentativac dodao je da je uveren kako će stvoriti dobru atmosferu u nacionalnom timu i dolazak na mesto selektora A reprezentacije predstavlja stepenik više u njegovoj karijeri, s obzirom na to da je do skoro predvodio juniorski tim.
Predsednik VSS Velibor Sovrović istakao je da je imenovanje Savića odličan izbor za nacionalni tim i da veruje da će reprezentacija nastaviti da beleži vrhunske rezultate.
-Imamo puno poverenje u njega, i Savez i Stručni savet, predvideli smo ugovor na dve plus dve godine, verujem da će nam on zaista doneti mnogo uspeha u budućnosti – rekao je Sovrović.
Sovrović je konstatovao da je 2012. godina bila veoma uspešna za VSS pošto je osvojeni veliki broj medalja, među kojima su zlato na prvenstvu Evrope, bronza na Olimpijskim igrama i bronza juniora na prvenstvu sveta u Brazilu.
Osim toga Andrija Prlainović i Dušan Mandić dobili nagrade u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) kao najbolji sportista i najbolji mladi sportista..
Kada je u pitanju podrška države za organizaciju prvenstva Evrope 2016. godine Sovrović je rekao da je optimista.
-Čini mi se da ćemo od Vlade dobiti potvrdu o organizaciju Evrpopskog prvenstva za četiri godine. Takođe, možemo da budemo zadovoljni što imamo najjaču ligu u Evropi i verujemo da će vaterpolo reprezentacija ostati naš vodeći nacionalni tim – zaključio je Sovrović.

Povezana vest:  Savić: Pad u nastavku, ali važna je pobeda