vukoicic_press 

Vukoičić: Doza pojačane motivacije
 
Košarkaši Crvene zvezde Telekom posle kraće pauze nastavljaju takmičenje u ABA ligi. Zvezdu u januaru očekuje veoma gust raspored, veliki broj utakmica sa izuzetno jakim protivnicima pa je januar proglašen kao pakleni mesec za crveno-bele. Na sve to trener Vukoičić kaže:
– To zaista tako i izgleda kada se pogleda raspored, ali moram da naglasim da je to samo jedan od pet ili šest meseci koliko će se još igrati. Ne mislim da su tokom januara protivnici i utakmice laki, daleko od toga, ali mislim da i utakmice tokom februara i marta i te kako imaju svoju težinu, kao i ono što nas čeka u aprilu i maju, a da ne govorim u samom finišu sezone. U februaru nam recimo predstoji završni turnir Kupa Radivoja Koraća, planiramo da igramo i fajnal-for ABA lige tako da ćemo imato još mnogo teških iskušenja koja nisu vezana samo za januar.  Zato gledanje unapred i sabiranje koliko gostovanja imamo, ko su nam rivali, koga ćemo dočekati kod kuće i kombinatorika takve vrste može samo da nam odvuče pažnju. Iz tog razloga mi se koncentrišemo samo na prvog sledećeg protivnika i ako naš fokus bude bio na mirkocikluse mislim da imamo mnogo veće šanse da ispunimo ambicije – počeo je priču trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić.
Crveno-bele u prvom meču u 2013. godini očekuje veoma težak zadatak, pošto gostuju u Ljubljani ekipi Olimpiji. Zvezdina ekspedicija će put glavnog grada Slovenije krenuti u petak uveče, a olakšavajuća okolnost je da će putovati avionom. Meč 16. kola regionalnog takmičenja je na programu u subotu od 19 sati.
– Svaka pauza i prekid takmičenja uvek sa sobom nosi neku neizvesnost kako će tim da reaguje, da li se popravila forma, da li su neki igrači napredovali ili doživeli pad. Međutim, i pored te neizvesnosti isto tako postoji i doza pojačane motivacije. Jer, kada u proseku mesečno igrate osam, devet utakmica i kada se napravi ovakva pauza svi se zažele utakmica – ističe Vukoičić.
Strateg crveno-belih veoma respektuje sastav popularnih Zmajčeka:
– Olimpija je bila učesnik Evrolige. Tokom prve faze najelitnijeg klupskog takmičenja Evrope Ljubljančani su bili primorani da igraju dve utakmice sedmično što je u nekoj meri malo pokvarilo njihovu igru, rezultat i utisak kada je ABA liga u pitanju. Ali, sa završetkom učešća u Evroligi siguran sam da će sada biti u prilici da pokažu svoju pravu snagu i kvalitet. Oni su bez svake sumnje tim koji najozbiljnije konkuriše za jedno od prva četiri mesta koje vode na fajnal-for ABA lige – rekao je Vukoičić i potom se upustio u dublju amalizu tima:
– Olimpija je ekipa koja igra jako široko sa puno šuteva za tri poena, a imaju spoljnu liniju koja je vrlo precizna i koja živi od šuta za tri poena. Unutrašnja igra im se uglavnom zasniva na australijskom centru Eronu Bejnsu, on im donosi potrebnu dubinu i tako pravi dobar balans u napadu. Olimpija je napadački vrlo opasan tim koji u svojim redovima ima nekoliko igrača koji mogu da ubace 20 poena zato nikoga posebno ne bih izdvajao. Iz tog razloga dobra odbrana je defitivno ključ za pobedu u ovom meču.
Vukoičić je naglasio da je tokom pauze ekipa odlično radila, da je bilo dovoljno vremena za odmor, a da je poseban akcenat na treninzima bio na kondiciji.
Povezana vest:  EVROLIGA TOP 16, Partizan pobedio na oproštaju od Evrolige