Partizan_cibona

Partizan posle prekida u Pioniru pobedio Cibonu

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali Pionir ekipu Cibone sa 74:68 (17:14, 23:22, 11:15, 23:17) u derbi utakmici 16. kola Jadranske lige.  Izabranicima Duška Vujoševića to je bila 11. pobeda, dok je Cibona zabeležila 10. poraz u regionalnom takmičenju. Utakmicu je manje obeležilo ono što se dešavalo na terenu, a više ono što je bilo na tribinama početkom druge četvrtine. Tada je došlo do polusatnog prekida, jer je grupa navijača Partizana pod imenom „Zabranjeni“ ubacila više petardi i baklji.

Povezana vest:  Dabović: Cilj je da prođemo grupu, a posle je sve moguće

Tek kada je, na zahtev sudija, ispražnjen deo tribina gde se nalazila ova grupa, utakmica je nastavljena i više nije bilo incidenata.

Na terenu, navijači, oni koji su ostali u hali, mogli su da vide relativno interesantnu utakmicu sa veoma zanimljivom završnicom.

Dve „trojke“, Lea Vestermana i Vladimira Lučića podigle su publiku na noge, a kada je Dragan Milosavljević postigao koš uz realizovan dodatni penal za 72:66 (52 sekunde pre kraja), bilo je jasno da će Partizan osvojiti bodove.

Povezana vest:  Ulaznice za utakmicu Partizana i Trenta od ponedeljka u prodaji

Potvrda toga bilo je Lučićevo zakucavanje za „TV špice“ 10-ak sekundi pre kraja utakmice kojim je stavio tačku na trijumf.

Za ekipi šampiona Srbije na večerašnjoj utakmici debitovao je i francuski košarkaš Žofri Lovernj, ali je na parketu proveo samo minut i po.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Milosavljević sa 15 poena, Lučić je ubacio 13 poena, dok je Dru Gordon zabeležio 11 poena i sedam skokova.

Povezana vest:  Zvezda pobedila prvaka Evrope Real Madrid

Amerikanac Deril Stroberi predvodio je Cibonu sa 19 poena.

Crno-beli sledećeg vikenda u Jadranskog ligi gostuju ekipi Širokog, dok Cibona dočekuje Krku.