Vlade_Divac

Divac i Žeravica kandidati za Kuću slavnih

Legende srpske košarke Vlade Divac i Ranko Žeravica nalaze sa na spisku kandidata za ulazak u Kuću slavnih u 2013. godini. Pored Divca i Žeravice, na listi su Brazilac Oskar Šmit, Izraelac Miki Berkovic, Grk Nikos Galis, Litvanac Šarunas Marčuljonis, Australijanac Lindzi Gejz, Brazilac Togo Soareš, Rus Vladimir Kondrašin i Španac Manuel Sains. Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, bio je kandidat i prošle godine.
On je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio dve titule prvaka sveta, tri titule prvaka Evrope i dve srebrne olimpijske medalje. Divac je u NBA ligi igrao 16 godina. Ranko Žeravica je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je sedam medalja na velikim takmieenjima, od čega zlato na SP 1970. godine i zlato na Olimpijskim igrama 1980. godine.
Sa prostora bivše Jugoslavije u Kuću slavnih ranije su ušli Bora Stanković, Aleksandar Nikolić, Mirko Novosel, Krešimir Ćosić, Dražen Petrović i Dražen Dalipagić. Imena novih članova Kuće slavnih u Springfildu biće saopštena u aprilu na završnom turniru NCAA lige u Atlanti.

Povezana vest:  NBA VESTI, Greg Popović trener godine u NBA ligi