vukoicic_press

Vukoičić:Prilika da istaknemo kandidaturu za plasman dalje

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da je gostovanje Ulmu u prvom kolu Grupe L Evrokupa prilika da njegov klub odmah istakne kandidaturu za plasman u sledeću fazu takmičenja. 
-Prva utakmica u svakom takmičenju nosi specifičnu težinu i veliku važnost. Ulm je u prednosti jer je domaćin, ali za nas je ovo prilika da već na početku drugog kruga napravimo brejk i tako odmah istaknemo kandidaturu za visok plasman. Ipak, ne bih davao velika obećanja, mislim da ne bismo smeli da pretimo, ali moram da naglasim i da se ne bojimo – rekao je Vukoičić. 
Vukoičić je kazao da je dobar rezultat njegove ekipe i prvoj rundi takmičenja iza njih. 
-Dobar rezultat u prvom delu takmičenja učinio nas je srećnim. Ipak, u novoj fazi takmičenja svi timovi kreću iz početka, sve ono čto je bilo pre toga pada u vodu, a svaki od timova vidi svoju šansu da izbori prolazak u četvrtfinale – kazao je on. 
Vukoičić je kazao da posebnu pažnju treba obratiti na centra Džona Brajanta, za koga je rekao da je vodeći skakač i strelac nemačkog prvenstva. 
-Ekipa Ulma predstavlja kombinaciju nemačkih i američkih igrača koji su se adaptirali na evropsku košarku, ali su zadržali dosta primesa američke igre. Igraju vrlo agresivno u napadu, sa mnogo šuteva u ranoj fazi. U odbrani dosta kombinuju, umeju da odigraju agresivno preko celog terena, ali i neke tipove zonske odbrane – rekao je trener Zvezde. 
Vukoičiće je istakao da Ulm možda nema zvučno ime kao ostala dva rivala u Grupi L, Galatasaraj i Uniks, ali da je vrlo ozbiljna ekipa koja „već dve godine pokazuje kontinuitet u radu i rezultatu“. 
-To je tim koji je već tri-četiri godine na okupu sa istim trenerom, a upravo ta njihova dugotrajnost im je omogućila konstantno napredovanje. Zato i nije slučajno što su igrali kvalifikacije za Evroligu. Možda nemaju izgrađeno ime u evropskim okvirima, ali su svakako klub koji sa punim pravom gaji ambicije za plasman u četvrtfinale Evrokupa – istakao je Vukoičić. 
On je rekao da u sistemu takmičenja od samo šest utakmica svaka pobeda ima povećanu vrednost. 
-Svaka pobeda uvek prija, to je nešto što nam olakšava nastavak takmičenja. Ipak, to ne znači da A?e biti bilo kakvog opuštanja. Naprotiv, to samo povećava motivaciju kod igraxxa. Zato očekujem da će borbenost i koncetracija u duelu sa Ulmom biti na nivou, jer u sistemu takmičenja od samo šest utakmica svaka pobeda i poraz imaju povećanu vrednost – rekao je on. 
Crvena zvezda je saopštila da će je u hali Ratiofarm u Ulmu bodriti oko 1.000 navijača, od ukupno 6.000 koliki je kapacitet dvorane.  Utakmica će se igrati sutra od 19.30.

Povezana vest:  ABA vratila bod Zvezdi i smanjila novčanu kaznu