zvezda_orlean_pozdrav_kosarkasa_zvezde (2)

EVROKUP, TOP 16

Uspešan start košarkaša Zvezde u Top 16 fazi Evrokupa

 

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su startovali u Top 16 fazi Evrokupa pošto su večeras u Ulmu, u prvom kolu L grupe, savladali istoimenog nemačkog predstavnika sa 100:95 (23:22, 25:17, 21:19, 31:37).

Izuzetno značajnom pobedom crveno-beli su napravili veliki korak ka plasmanu među osam najboljih timova. Prolaz dalje izboriće dve najbolje ekipe iz grupe u kojoj su još Galatasaraj i Uniks.

Povezana vest:  Jokićev rekord sezone za novu pobedu, poraz Kingsa

Posle ravnopravne borbe u prvoj četvrtini, Crvena zvezda je u nastavku zaigrala mnogo sigurnije i efikasnije, pa je predvođena raspoloženim kapitenom Igorom Rakočevićem stekla devet, a potom 11 poena prednosti.

Posebno zanimljiva borba vođena je u poslednjem delu meča, kada su domaći košarkaši svim silama nastojali da dođu do preokreta. U par navrata došli su do minus tri, ali je tim trenera Vlade Vukoičića izdržao sve pritiske.

Povezana vest:  Krstić: Pobednika odlučuje jedna lopta

Možda presudne poene doneo je fenomenalni Rakočević četiri minuta pre kraja, kada je trojkom doneo vođstvo od 84:77. Boris Savović je kasnije pogodio za 93:86, uporni Nemci se nisu predavali, međutim, za preokret nisu imali šansi protiv organizovanih i efikasnih crveno-belih.

Srpski tim do velike pobede predvodili su nezaustavljivi Rakočević sa 32 poena, Boris Savović je ubacio 17, Elton Branun 16, a Vuk Radivojević 13 poena.

Povezana vest:  Ministarstvo: Pravosuđe u Grčkoj će reagovati

U timu Ulma bolji od ostalih bili su Brajant sa 20, Rej sa 19 i Esterkamp sa 16 poena.

Crvena zvezda u narednoj utakmici dočekuje 16. januara u Pioniru ekipu turskog Galatasaraja.