vukoicic

Vukoičić: Skok u odbrani i „trojke“ za pobedu

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da je njegova ekipa u odlučujućim trenucima meča Evrokupa sa Ulmom donosila prave odluke i da je znala da iskontroliše skok nemačkog tima.
-Znali smo da će Ulm igrati fizički veoma jako, da će njihovi dominantni igrači koristiti snagu. U pojedinim situacijama nismo uspevali da ih zaustavimo što su domaći košarkaši koristili na pravi način. Zbog svega toga naša pobeda uopšte nije bila izvesna iako smo vodili tokom većeg dela meča. Bilo je nekoliko krucijalnih momenata koji su odlučili pobednika. Uspeli smo da iskontrolišemo defanzivni skok Ulma i pogodili smo nekoliko važnih šuteva za tri poena – kazao je Vukoičić. 
Crveno-beli su juče u gostima savladali Ulm sa 100:95 u prvom kolu Last 16 faze Evrokupa.
-Utakmica je bila veoma teška, jer je Ulm tim koji igra fantastično u napadu. Morali smo da zaustavimo njihove kontre, lake poene iz tranzicije, šut sa distance i vrlo dobru unutrašnju igru. Igrali smo dobru odbranu u drugoj i u pojedinim delovima poslednje četvrtine. To je razlog zbog koga smo zabeležili pobedu. Moram da pohvalim i navijače i da im se još jednom zahvalim na podršci, jer je atmosfera u Ulmu bila izvanredna – istakao je kapiten Zvezde Igor Rakočević.
Crveno-beli sledeći meč u Evrokupu igraju 16. januara u Pioniru protiv Galatasaraja.

Povezana vest:  Djordjević: Možemo svi da štrajkujemo, kao u NBA ligi