lucic

Partizan bez kapitena Lučića protiv Širokog 

Košarkaši Partizana pokušaće sutra da na gostovanju protiv Širokog zabeleže veoma važnu pobede u borbi za plasman na završni turnir Jadranske lige, a taj zadatak biće im otežan zbog izostanka povređenog kapitena Vladimira Lučića.
-Imamo personalnih problema. Lučić sigurno neće igrati s obzirom na povredu koju je zadobio na utakmici sa Cibonom. Svi ostali igrači su zdravi, maksimalno motivisani i očekujem da zabeležimo pobedu – rekao je trener Partizana Duško Vujošević.
Crno-beli trenutno dele drugo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom sa učinkom od 11 pobeda i pet poraza. Široki je 13. na tabeli sa pet trijumfa i 11 poraza.
-Na nama je da uložimo maksimum koncentracije i da nivo kvaliteta koji imamo dovedemo u funkciju. Da iskontrolišemo utakmicu od početka na najbolji mogući način i da pobedimo. Ne moramo da pričamo o tome koliko je bitno da zabeležimo pobedu, zbog svega onoga što nas čeka u nastavku takmičenja – naveo je Vujošević.
Strateg crno-belih podsetio je da je Široki, uprkos promenama u ekipi, zadržao kvalitet.
-Oni su u odnosu na prvi deo sezone izmenili sastav. Otišao je njihov najbolji igrač Planinić u Makabi, što je dobra ilustracija koliko kvalitetno rade sa mladim igraeima, a otišao je i Naletilić. Međutim, oni su iskoristili tu mogućnost i doveli dvojicu veoma kvalitetnih stranaca, na poziciji plejmejkera Džounsa i na pozicijama četiri i pet Frimena. Ovi igrači su dali dodatni kvalitet timu koji je igrao u prvom delu sezone – zaključio je on. 
Utakmica 17. kola Jadranske lige između Širokog i Partizana igra se sutra od 19 sati.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms, Vejd, Entoni i Pol spremaju humanitarnu turneju