vujosevic_partizan_bamer

Vujošević:Čeka nas teška i ozbiljna utakmica sa Širokim

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegove košarkaše čeka teška utakmica protiv Širokog u 17. kolu Jadranske lige i dodao da je ekipi potrebna pobeda zbog svega što je očekuje u nastavku takmičenja. 
-Čeka nas jedna ozbiljna utakmica, veoma teška, s obzirom da Široki ima pravi domaći teren. Na nama je da uložimo maksimum koncentracije i da nivo kvaliteta koji imamo dovedemo u funkciju, da utakmicu od njenog početka iskontrolišemo na najbolji mogući način i da pobedimo. Ne treba da pričamo o tome koliko je bitno da zabeležimo pobedu, zbog svega onoga što nas čeka u nastavku šampionata u okviru Jadranske lige – rekao je Vujošević za klupski sajt. 
On je rekao da kapiten Vladimir Lučić sigurno neće igrati zbog povrede koju je dobio na utakmici sa Cibonom, dok su svi ostali „zdravi i maksimalno motivisani“. Široki je posle 16 kola na pretposlednjem mestu regionalnog takmičenja sa pet pobeda i 11 poraza. 
-Sama činjenica da je Široki višegodišnji šampion BiH I poslednjih nekoliko sezona sa značajnom ulogom u okviru Jadranske lige dobar je pokazatelj da igramo protiv ekipe koja ima svoj određeni kvalitet i čija pozicija na kojoj se trenutno nalaze objektivno ne odgovara kvalitetu koji poseduju – kazao je Vujošević.
Trener crno-belih da stranci koji su pojačali Široki, Džonaton Džons i Rašuon Frimen, dali dodatni kvalitet timu posle odlaska najboljeg igrača Darka Planinića u Makabi. 
-Oni su u odnosu na prvi deo sezone izmenili sastav. Otišao je njihov najbolji igrač Planinić, što je dobra ilustracija koliko oni kvalitetno rade sa mladim igračima. Međutim, oni su iskoristili tu mogućnost i doveli su dvojicu veoma kvalitetnih stranaca, na poziciji plejmejkera i na poziciji četiri i pet, a oni su dali dodatni kvalitet timu koji je igrao u prvom delu sezone – kazao je on. 
Partizan će gostovati Širokom sutra od 19.00.

Povezana vest:  Trofej Dragan Mance - Saši Iliću!