nba_novi_logo

NBA VESTI

Pobede Orlanda, Dalasa i Majamija

 

Noć između subote i nedelje u nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) obeležili su Mario Čalmers iz Majamija i Orlando koji je prekinuo niz od 13 uzastopnih pobeda Klipersa u dvorani Stejpls centar u Los Anđelesu. Majami je, kao gost, savladao Sakramento sa 128:99, a centralna figura susreta bio je Čalmers koji je pogodio čak deset „trojki“ iz 13 pokušaja!

Povezana vest:  Mladi španska košarkašica umrla na utakmici

Sa 34 koša Čalmers je bio najefikasniji igrač Majamija u kojem su zapažene role imali još Lebron Džejms i Kris Boš. Džejms je, uz 20 poena, imao sedam asistencija, pet skokova i isto toliko ukradenih lopti, dok je Boš utakmicu završio sa 16 koševa i pet asistencija.

U poraženom Sakramentu jedina svetla figura bio je Ajzea Tomas koji je, kao i Čalmers, ubacio 34 poena.

Povezana vest:  Radnički iz Kragujevca doveo Dimića

Klipersi nisu znali za neuspeh na svom terenu 13 utakmica, dok je Orlando do ovog gostovanja „vezao“ deset poraza. Očekivao se, naravno, nastavak niza na obe strane. Nova pobeda Klipersa, odnosno još jedan u nizu neuspeha Orlanda.

Prognoze se, međutim, nisu ostvarile. Predvođen Aronom Aflalom, koji je postigao 30 koševa, Orlando je napravio iznenađenje večeri kojem je „kumovao“ i crnogorski reprezentativac Nikola Vučević sa 18 poena i čak 15 uhvaćenih lopti.

Povezana vest:  Milojević: Ovakve utakmice donose iskustvo

U poraženim Klipersima istakao se samo Blejk Grifin sa 30 koševa, osam skokova i sedam asistencija.

Rezultati:

L.A. Klipers – Orlando 101:104

Vašington – Atlanta 93:83

Indijana – Šarlot 96:88

Filadelfija – Hjuston 107:100

Detroit – Juta 87:90

Čikago – Finiks 81:97

Dalas – Memfis 104:83

Sakramento – Majami 99:128