policija_partizan_sever

EVROKUP, ZVEZDA-GALATASARAJ

Osuda nereda, povređeno 20 policajaca

 

Policijski sindikat Srbije osudio je večeras „divljanje navijača“ koji su pred košarkašku utakmicu Crvene Zvezde i Galatasaraja u Hali „Pionir“ povredili, prema dosadašnjim informacijama, 20 policajaca, od kojih je jedan veoma teško povređen od udaraca kamenicama po glavi.

-Dokle će policija da trpi divljanje takozvanih navijača i da se kućama vraćaju krvavih glava zbog nečije nesposobnosti. Policajce koji su obezbeđivali utakmicu napali su navijači koji nisu mogli da uđu u prepunu salu, iako su neki od njih imali karte. Ko je i zašto odštampao više karata nego što ima mesta u hali? Zbog toga ćemo insistirati i na krivičnoj odgovornosti rukovodstva Košarkaškog kluba Crvena Zvezda – navedeno je u saopštenju sindikata.

Povezana vest:  Vukoičić: Potreban maksimum za pobedu nad Megom

-Sa druge strane, odgovorne su i neke starešine iz Policijske brigade, koja je obezbeđivala utakmicu. Oni su dozvolili da policajci kao glineni golubovi gledaju huligane dok odvaljuju kamenje sa žardinjera i gađaju ih desetak minuta. Neko napokon mora da odgovara za propuste i izlomljene i izubijane policajce – rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, a preneto u saopštenju.

Povezana vest:  Terens Kinzi u Crvenoj zvezdi