NAVIJACI_cz

Zvezda: Navijači izvinite, bilo je falsifikovanih karata

Košarkaški klub Crvena zvezda osudio je danas napade huligana na policiju pre meča sa Galatasarajem i izvinio se navijačima koji, zbog pojave falsifikovanih karata, nisu uspeli da uđu u halu Pionir u sredu.
-Crvena zvezda se izvinjava navijačima koji sa uredno kupljenim ulaznicama nisu mogli da uđu u dvoranu i uživo prate meč. Takav epilog je prvenstveno posledica činjenice da je postojao veliki broj falsifikovanih ulaznica, koji je i zaplenjen na licu mesta. Iz tog razloga se u dvorani našao veći broj gledalaca, pa je policija 30 minuta pre početka utakmice opravdano donela odluku da se zaustavi dalji ulazak gledalaca kako se ne bi ugrozila bezbednost prisutnih – navodi se u saopštenju klubu.
Crveno-beli su podsetili da je za duel Evrokupa sa turskim klubom vladalo veliko interesovanje i da je u prodaju pušteno 4.000 ulaznica, pošto je klub tokom sezone vea prodao 2.500 godi?njih karata. 
Zvezda je pozvala policiju da povodom malverzacija sa kartama sprovede istragu.
-KK Crvena zvezda neće okretati glavu i gledati samo u druge, već će kao odgovoran klub pogledati i u svoje dvorište, jer postoje naznake da su određena neovlašćena lica uvodila ljude bez karata. Sve to je pokvarilo utisak, dodatno izazvalo brojne probleme u organizaciji i naeinilo veliku ?tetu za imidž kluba. Oni koji su za to odgovorni snosiće posledice, jer više ne sme da se dogodi da gledaoci sa uredno kupljenim ulaznicama ostanu ispred dvorane – ističe beogradski klub.
Zvezda je najavila i da će obeštetiti navijače koji su imali prave karte, a nisu uspeli da uđu u halu. 
-Nasilje nije način za rešavanje bilo kakvog problema i Crvena zvezda se takvom pristupu uvek suprotstavljala, a tako ae biti i u budućnosti – poručili su crveno-beli.
Pre košarkaške utakmice Zvezde i Galatasaraja izbio je sukob navijača i policije, u kome je više od 10 policajaca povređeno, a nekoliko osoba privedeno u policijsku stanicu.

Povezana vest:  Olimpija pobedila Cibonu u Zagrebu u prvom kolu takmičenja