felipe_masa_monte_karlo_2010

FORMULA 1

Masa: Mogu da se borim za šampionsku titulu

Vozač Ferarija Felipe Masa rekao je danas da će se u predstojećoj sezoni Formule jedan ravnopravno boriti za šampionsku titulu. Masa je u poslednje tri godine bio u senci klupskog kolege Fernanda Alonsa, ali je u završnici prošle sezone uspeo da popravi rezultate i stekne samopouzdanje. 
-Ono što sam uradio u drugom delu prošlogodišnjeg šampionata je trening za predstojeću sezonu. Želim da budem konkurentan od početka do kraja prvenstva, da pobeđujem i borim se za šampionsku titulu. To sam radio u prošlosti, nisam zaboravio – rekao je Masa, preneo je Autosport. 
Brazilac je rekao da je postigao dobre rezultate u drugom delu prvenstva jer je mnogo napredovao na psihološkom planu. 
-Nije se naše vozilo promenilo od avgusta, već sam se ja promenio. Jači ste ako razumete sebe – objasnio je Masa. 
-Čak iako 90 odsto ljudi više ne želi da veruje u mene, važno je da imam samopouzdanja. Morate da verujete u svoje sposobnosti. Znam da mogu da budem šampion, da mogu da pobeđujem i da mogu da budem ono što sam nekada bio – rekao je Masa. 
Brazilac je dodao da ponovo uživa u takmičenju u Formuli jedan, kao što je 2008. godine kada se borio za titulu. 
-Možda i nisam toliko uživao, možda nisam bio srećan. Ali sada jesam, želim da se zabavljam i tako mogu da radim svoj posao na najbolji način. Jedino tako mogu da ponovim rezultate iz 2008. godine – zaključio je Masa.

Povezana vest:  Bron: Rozberg mora da izbori isti status kao Šumaher