ABA_liga_horiz_col

JADRANSKA LIGA

Pobeda Radničkog, slavlje Zadra u hrvatskom derbiju

 

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su večeras u gostima Solnok sa 78:66, dok je Zadar kao domaćin bio bolji od zagrebačke Cibone sa 78:76 u utakmicama 18. kola regionalne Jadranske lige. Radnički je tako upisao drugi vezani trijumf, a najzaslužniji za pobedu bio je Aleksandar Ćapin sa „dabl-dabl“ učinkom.

Povezana vest:  Reuters: Evropski talenti značajno podižu popularnost NBA u Evropi

Ćapin je upisao 22 poena, a uz to je imao i 10 asistencija i šest skokova, dok je Ratko Varda dodao 18, a Teriko Vajt ubacio je 15 koševa uz devet uhvaćenih lopti. U ekipi Solnoka najbolji je Akoš Horvat sa 15 poena, a Ernest Kalve dodao je 11.

Radnički trenutno zauzima treće mesto u ligi sa 10 pobeda iz 18 mečeva, a Solnok je poslednji sa svega četiri trijumfa i 14 poraza. Košarkaši Zadra posle tri vezana poraza, zabeležili su trijumf u veoma uzbudljivoj utakmici protiv Cibone. Najefikasniji u ekipi Zadra bili su Ante Delaš i Goran Vrbanc sa 12 poena.

Povezana vest:  Kaha Laboral iznenadila Makabi, pobeda Reala

Davor Kuš bio je najbolji igrač kod gostiju sa 16 poena, dok je Daril Strovberi ubacio 14. Ciboni je ovo bio treći vezani poraz i trenutno u ligi zauzimaju 10. mesto sa šest trijumfa iz 18 utakmica, dok je Zadar 9. sa 7 pobeda i 11 poraza.