muta nikolic zvezda radnicki (7)

Nikolić: Pobeda nad Partizanom dodatna motivacija

 

Trener Radničkog Miroslav Nikolić je posle pobede košarkasa Radničkog protiv Partizana u derbiju 19. kola regionalne ABA lige rekao novinarima u Kragujevcu da je cilj u taktici bio da „branimo kontranapad, da zagrađujemo koš I da dobijemo bar jednu bitku od toga“. Nikolić je dodao da je Radnički uspeo u tome mada je zamerio što je na kraju utakmice, na 3 minuta, Radnički promašio 5 slobodnih bacanja.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, EVROLIGA, Barselona prvi finalista završnog turnira

-Pratimo korak za visok plasman, ova utakmica nam mnogo znači, ali će biti još važnije da dobijemo utamicu sa Krkom i one rivale koji su nam važni za plasman u 4 ili u 6 ekipa koje vode u Evropu – rekao je Nikolić.

On je naveo da treba savladati i Budućnost u Kragujevcu jer se i ona bori za fajnal for kao i druge ekipe.

-Sada je malo lakše jer smo pobedili Partizan i to je dodatna motivacija – rekao je Nikolić. On je čestitao igračima na srčanoj borbi jer se, kako je rekao, samo tako dobija Partizan.

Povezana vest:  Karte za Uniks od nedelje u prodaji

Trener Partizana Duško Vujošević je rekao na konferenciji za novinare da je Radnički posle povrede Varde kada je igrao sa niskom postavom, lažnom peticom Borisovom na poziciji četiri pravio najviše problema, a Partizan to nije uspeo da kazni u napadu.

-Suđenje nije bilo dobro u utakmici gde je odlučivala jedna lopta, više od jedne su dali za Radnički, pre svega sudija Boltauzer koji očigledno vraća neke svoje dugove sa prethodne utakmice na nekom gostovanju Radničkoga… i Belošević ima nekoliko spornih odluka – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Kecman: Zvezdin pravi domaći teren je u Železniku

On je dodao da ne želi da kaže da pobeda Radničkog nije bila zaslužena ali je bilo i spornih sudijskih odluka.