vukoicic
Vukoičić: Ne pretimo Uniksu, ali imamo argumente za pobedu
 
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da njegov tim ne može da preti ruskom Uniksu uoči novog duela u Evrokupu, ali da ima dovoljno argumenata da se nada trijumfu.
-Prvi cilj u sutrašnjem meču nam je pobeda, a ako se otvori mogućnost da to uradiomo sa većom razlikom, naravno da ćemo pokušati da je iskoristimo. Uniks je tim koji cele sezone pokazuje dva različita lica i igra od sjaja do očaja. To što su na početku sezone ostali bez plasmana ju Evroligu izgleda da je ostavilo traga i donelo neku vrstu razočarenja – rekao je Vukoičić na konferenciji za medije u hali Pionir.
U prvom meču odigranom prethodne nedelje u Kazanju Uniks je slavio sa 78:59, pa je Zvezdi neophodan trijumf ukoliko želi da ostane u igri za plasman u sledeću fazu.
-Ovaj duel sličan je onom koji smo imali sa Galatasarajem u Pioniru. Poznato je da Uniks ima najvi?e ambicije u Evrokupu, a mi u prvom meču sa njima nismo uspeli da izdržimo pritisak. Ne možemo da pretimo i tvrdimo da ćemo se revanširati za poraz u prošlom meču, ali svakako imamo argumente da kažemo da idemo na pobedu – poručio je Vukoičić.
On je istakao da je još rano govoriti o raspletu u grupi i plasmanu među osam najboljih.
-Naša situacija nije fenomenalna, ali nije ni tako loša. Možemo da pobedimo i sve tri utakmice do kraja sa po jednim poenom razlike, ali, ne pitamo se samo mi, ima još da se igra. Do sada se videlo da nema nikakvih garancija – zaključio je trener crveno-belih.
Prvotimac Zvezde Vuk Radivojević kazao je da je ekipa mnogo naučila iz prethodna dva poraza (Galatasaraj i Uniks) i da se nada revanšu Rusima za poraz u Kazanju.
-Želja nam je svakako da pružimo bolje partije, da pokušamo da nametnemo svoj ritam od početka do kraja. Osim Rakočevića i mene, niko iz ekipe nije igrao u atmosferi kao protiv Galatasaraja i verujem da ćemo sada tu podršku sa tribina pretvoriti u našu prednost. Znamo da nam sve zavisi od ove utakmice i da moramo da je dobijemo – istakao je Radivojević.
Vukoičić i Radivojević su apelovali na navijače da ne ubacuju predmete na teren,uz podsećanje da su crveno-beli već dva puta kažnjeni ove sezone i da im u slučaju ponavljanja incidenata preti teža kazna i igranje pred praznim tribinama.
Posle tri odigrana kola u L grupi Last 16 faze Evrokupa Zvezda ima skor 1-2, a Uniks 2-1. Utakmica četvrtog kola između Crvene zvezde i Uniksa igra se sutra od 19.30 sati u rasprodatoj dvorani Pionir.
U isto vreme u Nemačkoj se sastaju Ulm i Galatasaraj.
Povezana vest:  Fondacija „Nataša Kovačević“ u OŠ “Laza Kostić”