zvezda vukoicic cz uni
Vukoičić: Maksimalno oprezno i protiv Solnoka
 
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da crveno-bele očekuje težak posao protiv Solnoka, iako je mađarski tim trenutno poslednjeplasirani na tabeli Jadranske lige.
-Imali smo kratak rok za pripremu ovog meča, a Solnok je pokazao da nije slaba ekipa bez obzira na činjenicu da su trenutno poslednji na tabeli. Iskazali su ogroman motiv, a iz te velike želje napravili su određene rezultate, pa ne treba zaboraviti da su na svom terenu savladali Cibonu i Partizan. Za nas je to dovoljno upozrenje da igramo maksimalno oprezno i vrlo koncetrisano – rekao je Vukoičić.
U prvom mecu ove sezone Zvezda je u beogradskom Pioniru ubedljivo slavila sa 103:74, ali Vukoičić upozorava da Solnok ima dobar domaći teren.
-Za razliku od tog prvog duela, Solnok je doveo dva nova igrača Rašada Bela i Brajana Florensa, koji su se pokazali kao adekvatna pojačanja. Solnok je u prošlom kolu pobedio Split u gostima koji je ove sezone retko gubio na svom terenu, a Bel i Florens su od 70 poena cele ekipe ubacili čak 38. U međuvremenu su promenili trenera i zaista je teško praviti neke paralele u odnosu na naš prvi mec. To je sada tim koji ima drugačiju filozofiju i pristup – kazao je on.
Trener crveno-belih je analizirajući igru protivnika istakao da mađarski predstavnik forsira igru u tranziciji sa dosta šuteva za tri poena.
-Igraju dosta široko, a poseduju jednog kvalitetnog centra Martona Badera koji znalački koristi činjenicu da ima više prostora u reketu, pa se može reći da imaju solidno izbalansiran tim. Neće nam biti nimalo lako. Ako se pogleda tabela, to je duel drugoplasiranog i poslednjeplasiranog tima, ali mi smo svesni da tu razliku na tabeli moramo da dokažemo na terenu – zaključio je Vukoičić.
Utakmica 20. kola Jadranske lige Solnok – Crvena zvezda na programu je sutra od 17 sati.
Povezana vest:  Kasni avion košarkaša Srbije iz Španije