vujosevic partizan bamer

Vujošević: Kup je obezvređen

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je takmičenje u Kupu Srbije u velikoj meri obezvređeno, ali da njegova ekipa mirna ide u Kragujevac jer nema „bolesno opterećenje“ da pošto-poto osvoji trofej. 
-Kup je takmičenje koje je u velikoj meri obezvređeno jer od ove sezone ne donosi ništa osim trofeja. Žalosno je da su se domaći šampionat i Kup sveli samo na kvalifikacije za Jadransku ligu jer ona donosi poene za Evroligu. Iz bivše Jugoslavije će samo dva, a ne tri kluba, ići direktno u Evroligu, što je iz ugla srpske košarke žalosno – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare. 
Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje sutra u Kragujevcu, a košarkaši Partizana koji brane trofej u četvrtfinalu igraju protiv Slobode iz Užica od 21 sat. Vujošević je rekao da su favoriti za osvajanje trofeja Crvena Zvezda, domaćin Radnički iz Kragujevca i Partizan. 
-Idemo mirni u Kragujevac. Imali smo povoljan žreb, ali to ne znači da ćemo lako da stignemo do finala. Mnogo bi nam značio trofej za nastavak sezone, ali nemamo bolesno opterećenje da moramo pošto-poto to da osvojimo – kazao je Vujošević. 
On je rekao da bez obzira što je obezvređeno takmičenje da će ostali klubovi učesnici završnog turnira imati jak motiv. 
-Mi smo višegodišnji osvajači trofeja u Srbiji, što Kup čini interesantnim. Partizan je 11 godina uzastopno šampion Srbije, redovno osvaja trofeje u Kupu i Jadranskoj ligi i to podiže draž. Ekipa u Srbiji može da pokaže svoj napredak samo ako savlada Partizan – rekao je Vujošević. 
Trener Partizana je rekao da Bogdan Bogdanović ima manjih problema sa povredom skočnog zgloba, ali da nije propustio nijedan trening i dodao da se nada da će ekipa u punom sastavu igrati u Kragujevcu. 
Trener crno-belih je ponovio da se klub ove sezone opredelio za podmlađivanje ekipe, ali da to ne znači da neće boriti za titulu u Kupu. 
-Takmičenje je takvo kakvo je, svaki put pa i na treningu želimo da dobijemo utakmicu, a kamoli onu koja donosi trofej. Radim sa talentovanim momcima i tim nije pravljen pod imperativom trenutnog postizanja dobrih rezultata – kazao je Vujošević. 
Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da je njegova ekipa imala sreće u žrebu, ali da nikoga neće potceniti. 
-Čeka nas težak posao, pošto je ove godine Kup jači, ali mi ćemo da se potrudimo da ga odbranimo. Svi igraju motivisano protiv Partizana – rekao je Lučić. 
On je naveo da su favoriti za osvajanje Kupa Partizan, Zvezda I Radnički, ali da će ipak u finalu blagi favorit biti pobednik meča između Radničkog i Crvene Zvezde. 

Povezana vest:  Kokoškov: Čestitam momcima na svemu, nije bilo lako