DJOKOVIC-ROCHUS 07

Đoković uručio donaciju OŠ „Anton Skala“

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posetio je danas specijalnu Osnovnu školu za decu sa posebnim potrebama „Anton Skala“ u Beogradu i uručio donaciju vrednu 5,5 miliona dinara, zahvaljujući kojoj će biti uređeno školsko dvorište.
Đoković je u društvu devojke Jelene i majke Dijane iskoristio priliku da se druži s mališanima koji su u njegovu čast organizovali posebnu priredbu.
-Zadovoljstvo mi je što kao predsednik fondacije mogu da pomognem na realizaciji projekta koji je još 2008. na konkursu UNESKO-a proglašen za najbolji u svetu. Drago mi je što će deca imati priliku da se igraju i razvijaju u novom dvorištu, ali i da se druže sa vršnjacima pošto u ovom kraju ima mnogo škola – rekao je Đoković.
Direktor škole Igor Raičević zahvalio je najboljem teniseru sveta i na slikovit način opisao značaj njegove posete.
-Donacija kojom ste nam pomogli je merljiva, ali zadovoljstvo i značaj druženja sa decom nije moguće izmeriti i od srca vam zahvaljujem – rekao je Raičević.
Đoković će sutra posetiti „Andrićgrad“ u Višegradu i pružiti podršku projektu grada od kamena, čiji je idejni tvorac poznati filmski reditelj Emir Kusturica.

Povezana vest:  Azarenka osvojila titulu u Pekingu