alisa maric minis
Marić osudila nemile događaje na finalu Kupa Koraća
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić najoštrije je osudila nemile događaje na finalnoj utakmici košarkaškog Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde, koja je u nedelju uveče u Kragujevcu prekinuta zbog navijačkih nereda.
Reagujući na incidente Marićeva je u saopštenju istakla da vinovnici nereda obesmišljavaju i ruše tradicionalne manifestacije koje bi trebalo da slave duh sporta, a da se pritom sami sportisti, službena lica i gledaoci dovode u situaciju da strahuju za sopstvenu bezbednost.
-Prava je sreća da su policija i redari reagovali pravovremeno i na odgovarajuai način sprečili nešto još gore ili ono najgore i ne sumnjam da će nadležni, pre svih MUP, Tužilaštvo i Sud postupiti prema slovu zakona, odrediti i kazniti odgovorne – navodi ministarka omladine i sporta.
Marićeva ističe da će, u skladu sa svojim nadležnostima, ministarstvo na čijem je čelu ispitati sve detalje incidenta i pokrenuti inicijative za još širu društvenu akciju u pogledu borbe protiv nasilja na sportskim terenima.
-Istovremeno, pozivam sve javne subjekte, ako su to do sada propustili, da svesrdno podr?e akciju ‘Fer – plej je pobeda’, koja upućuje na toleranciju u sportu, a koju je Ministarstvo omladine i sporta pokrenulo pre samo nedelju dana. Ako danas ili sutra to ne učinimo, huliganstvo neće biti zaustavljeno ni među novim generacijama. U tom slučaju, najšira, ljudska odgovornost za izostanak prevencije biće na svima nama, bez izuzetka – poručila je Marićeva.
Finalna utakmica završnog turnira Kupa Koraća između Partizana i Crvene zvezde prekinuta je sinoć u 26. minutu pri rezultatu 43:43 kada su navijači uleteli na teren.
Nastavak susreta u kragujevačkoj dvorani Jezero biće odigran večeras od 19 sati bez prisustva navijača.
Povezana vest:  Čović: Bili smo blizu, ali opet smo sami sebe pobedili