vukoicic i igraci grupna igra

Vukoičić: Do pobede protiv Ulma „na mišiće“

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da crveno-beli moraju da zaborave na trijumf u Kupu Radivoja Koraća i „na mišiće“ izbore pobedu protiv nemačkog Ulma. Crveno-beli posle četiri odigrane utakmice u grupi imaju skor 2-2 i sa dve pobede do kraja, protiv Ulma i 19. februara na gostovanju Galatasaraju sigurno bi izborili plasman u četvrtfinale Evrokupa.

-Trenutno se nalazimo na krilima pobede u Kupu i nadam se da ćemo protiv Ulma iscrpeti poslednji atom energije i dati sve od sebe. Ovo je utakmica koju moramo da izvucemo „na mišiće“ i pronać snage u glavi. Prakticno ćemo za šest dana odigrati pet utakmica. Nije lako vratiti ekipu, nekome je potrebno smanjiti trening, a drugima terapija – rekao je Vukoičić na konferenciji za medije u dvorani PIonir.

Povezana vest:  Mega pobedila Zadar

On je dodao da je nekoliko igrača povređeno i da će nastup MVP-ija finalne utakmice u Kragujevcu Demarkusa Nelsona, koji je protiv Partizana povredi skočni zglob i koleno zavisiti od nalaza na pregledima.

Trener Zvezde upozorio je da je Ulm veoma ofanzivna ekipa, koja ima visoke procente šuta za dva i tri poena.

-Biće teško ako im dozovolimo da nametnu svoj način igre. Ekipa Ulma bila je potcenjena kada je formiran sastav grupe, ali su na parketu pokazali da opravdano igraju u ovoj fazi i konkuršu za sledeći deo takmičenja – objasnio je Vukoičić.

Povezana vest:  NEBOJŠA BOŠKOVIĆ ODLAZI U ZATVOR

Klub sa Malog Kalemegdana uputio je apel publici da navijanje bude fer, korektno i sportski, jer je na prošloj utakmici bilo ubacivanja tvrdih predmeta u teren, što može da dovede do veće kazne. Utakmica Crvena zvezda – Ulm igra se sutra od 19.30 u dvorani Pionir, dok u isto vreme u Kazanju Uniks dočekuje Galatasaraj.

Povezana vest:  Marjanović: Naporni treninzi će se isplatiti