partizan_slavlje_makabiEVROLIGA, TOP 8

Na korak do sna – Fantastična pobeda Partizan

 

Partizan – Makabi Elektra 81:73 (26:17, 21:17, 17:16, 17:23)

 

U predivnoj atmosferi u Beogradskoj areni, krv da se sledi svakom protivniku 22.783 navijača u najvećoj sportskoj dvorani na Balkanu bodrilo je svoj klub koji je ostvario i drugu pobedu, od pet protiv Makabija. Na ovoj utakmici oboren je i rekord Arene. Pod svodovima hale u Novom Beogradu našlo se „samo“ 22.783 gledaoca a to je ujedno i rekord Evrolige. Ovoga puta navijači su bili igrač više i gosti nisu imali šta da traže na beogradskom parketu.

Jedini put kada su gosti imali prednost bilo je posle prvog napada kada su poveli sa 2:0 a onda kreće Parni valjak. Neverovatna predstava. Partizan je, definitivno zaslužio odlazak na fajnal for. Sledeći, odlučujući meč za crno bele biće 1. apila i ponovo u Beogradskoj areni. Podsećamo da karata za tu utakmicu nema!

aleks_maric_partizan_makabiKakva ekipa, kakav tim – Lester Mekejleb je bio odličan, Marić raspoložen a Veseli preporođen dok su Kecman i Božić bili na visini zadatka. Nije bilo lošđe karike.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt bolji od Sakramenta

Na startu meča crno bele otvorio je Jan Veseli koji je za par minuta doveo Arenu do delirijuma.

Izraelci su bili dezorjentisani, nervozni, uvek spremni za raspravu, pa videlo se na terenu da su utakmicu izgubili i pre prvog zvižduka.

Anderson je prvu četvrtinu je završio sa minus 3 indeksna poena. Mekejleb je igrao fenomenalno radio je šta je hteo kompletnoj odbrani gostiju, čak i pogađao trojke. Posle jedne je na semaforu pisalo 38:24 (16. minut), dok je već u narednom napadu asistirao Veselom za već prepoznatljivo zakucavanje i maksimalnih plus 16.

Iako su crno beli ubacili pet trojki za poluvreme glavno oružje domaćina bila je igra u reketu. Posle 20 minuta Partizan je imao 25, od čega neverovatnih 15 u napadu!!! Makabi samo dva pod obručem srpskog šampiona. Odatle i podatak koji je šokirao kolegu koji je odgledao više mečeva nego što su nekoliko aktera zajedno – Partizan je šutnuo 42 puta, Makabi 19! Čudesno.

Povezana vest:  Vilijams imao sedam puta više supstance THC u krvi

partizan_makabi_arena_navijaciAli, da plus 13 sa poluvremena može da uspava i igrače Partizana pokazao je nastavak. Geršon je odigrao na kartu koja mu je u prva dva meča pokupila najviše aduta – Dora Fišera u šutu sa poludistance. Sjajni centar je odigrao dva maestralna minuta i napravio seriju 7:0. U 22. minutu rezultat je bio 47:40. Vujošević je tražio tajm-aut, ali je još pun minut njegov tim stagnirao, isto kao i Grobari.

Problem su bili faulovi. Mekejleb, Kecman, Božić, Marić i Veseli su na ulasku u poslednji period imali po tri faula. Zato su crno beli zaslužili 14 poena viška na ulasku u poslednju četvrtinu.

Ništa se nije menjalo puna dva minuta, ali je onda trener Makabija – Geršon naredio da se pogađaju poeni za tri poena. Prvo je Viznevski pogodio za tri, zatim i Anderson, ali su na sreću Partizana pribrani bili sjajni Mekejleb i Marić.

Roberts je stavio trojku posle koje se činilo da je kraj (71:58), ali šta vredi kada Blutental ne greši. Na pet minuta pre kraja, Vujoševićeva četa je imala okruglih 10 poena razlike (71:61) dovoljno ili ne?!

Povezana vest:  NBA VEST, Rej Vilijams: od zvede NBA do beskućnika

Veseli je u 26. minutu morao na klupu zbog petog faula. Vraneš i Petar Božić imali su snage da iznesu meč do kraja. Kapiten je tri i po minuta pre poslednjeg zvuka sirene pogodio trojku za 76:61. Niko još nije smeo da se raduje, ali kada je Lester Bo Mekejleb prvo pokupio jednu izuzetno važnu loptu, a posle i položio za 78:65 Arena je eksplodirala. Vujošević je fantastičnog Amerikanca izveo iz igre samo da bi dobio nikad veće ovacije.

Odlučujući meč na programu je 1. aprila.

Partizan: Roberts 7, Mekejleb 18, Kecman 6, Veseli 14, Vraneš 8, Sinovec 1, Milošević, Rašić 3, Mitrović, Božić 6, Marić 16, Đekić 2.

Makabi: Eidson 11, Pnini 4, Fišer 11, Anderson 13, Viznevski 8, Limonad, Šarp, Perkins 10, Grin 2, Lazmi 8, Blutental 6.