zvezda partizan derbi feb 2013 1
Zvezdini igraci srecni, Partizan zali za prvim poluvremenom
 
Košarkaši Crvene zvezde rekli su da je u pobedi nad Partizanom u Jadranskoj ligi presudilo njihovo iskustvo, s obzirom da protivnik ima veoma mladu ekipu.
-Utakmica je bila veoma intenzivna i teška. Počeli smo nervozno I dekoncentrisano, ali smo u drugom poluvremenu ispoštovali sve što smo se dogovorili i igrali odlično i u odbrani i u napadu. Presudilo je naše iskustvo – rekao je kapiten Zvezde Igor Rakočević novinarima posle utakmice u hali Pionir.
Zvezda je savladala Partizan sa 84:76 u 21. kolu regionalnog takmičenja, iako je na poluvremenu gubila sa devet razlike, a crno-beli su u jednom trenutku imali i plus 15. Zvezda sada ima dve više pobede od Partizana.
-Drago mi je što je utakmica prošla bez ikakvih incidenata, mi igrači jednostavno uživamo da igramo u takvoj atmosferi u kojoj možemo da razmišljamo samo o košarci – dodao je Rakočević.
Kapiten Zvezde i centar Raško Katić bili su najefikasniji u svojoj ekipi sa po 20 poena.
-Bilo je teško na početku, znali smo da ne možemo da odigramo lošije u nastavku nego što smo u prvom poluvremenu i pokidali smo u drugom. Preslikali smo onu igru iz kupa, uradili šta smo se dogovorili i zasluženo pobedili – kazao je Katić.
Krilni centar crveno-belih Boris Savović rekao je da se njegov tim u prvom poluvremenu nije prilagodio kombinovanoj odbrani Partizana.
-Nismo se snašli na Partizanovu kombinovanu odbranu, ali smo se u drugom poluvremenu stisli, igrali odlično i slavili na kraju. Sada protiv Galatasaraja igramo za samopouzdanje – rekao je Savović.
Marko Simonović je rekao da je Zvezda loše počela meč jer je utakmica bila jedna od bitnijih u dosadašnjem delu sezone.
-Utakmica je bila sjajna. Mi smo počeli u grču, izgubili ritam, ali smo znali posle šta hoćemo i uz veliku želju zasluženo došli do pobede. Ovo nam je bila jedna od bitnijih utakmica u sezoni, pa smo zato počeli loše, ali smo se posle opustili i igrali stvarno dobro – rekao je Simonović.
Košarkaši Partizana istakli su da im je žao što su u finišu prvog poluvremena igrali loše, iako su mogli da naprave i veću razliku od 15 poena.
-Dobro smo počeli, ali smo na 15 razlike promašili šest slobodnih bacanja i uz moju katastrofalnu igru to je ključ ovog poraza. Ipak, pokazali smo da možemo da igramo dobro i trudićemo se da iz ovoga naučimo. Možemo protiv Zvezde, to smo pokazali i nadam se da ćemo u budućnosti biti pametniji – rekao je kapiten Partizana Vladimir Lučić.
Plejmejker crno-belih Leo Vesterman kazao je da je njegov tim propustio „brejk priliku“ u finišu prvog poluvremena.
-Dobri smo bili u prvom poluvremenu, ali pred kraj tog dela nismo iskoristili brejk loptu. Oni su u drugo ušli agresivno, mi promašivali. Bilo je blizu, ali nismo uspeli na pravi način da meč privedemo kraju. Nastavićemo da radimo, imamo šanse za fajnal for, šta je tu je – kazao je Vesterman.
Najefikasniji u crno-belom timu Davis Bertans ocenio je da njegova ekipa ima potencijal, ali da joj fali samopouzdanje.
-Mnogo smo promašivali bacanja, bili smo blizu da se odlepimo na mnogo veću razliku od 15 poena. Imamo potencijal, samo što nam nedostaje samopouzadnje. Ja sam imao otvorene šuteve, saigrači su mu omogućili toliko poena – rekao je Bertans.
Povezana vest:  Đilas: Idemo na medalju u Sloveniji