nba novi logo
NBA VESTI
Lejkersi poraženi u Denveru
U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros u odigrane četiri utakmice a pobedu kao domaćin ostvario je samo Denver, savladavši Lejkerse sa 119:108.
Lejkersi su u Denver doputovali posle tri uzastopne pobede i sa željom da konačno izjednače odnos pobeda i poraza.
Fizičke mogućnosti im, međutim, nisu bile u skladu sa željama pošto ih je rival „zgazio“ trčanjem i samo iz kontranadapa, a u košarci su to laki poeni, postigao čak 33 koša! 
Kada se tome doda činjenica da su „jezeraši“ promašili 17 od 31 slobodnog bacanja, može se zaključiti da su još i dobro prošli i da je poraz od 11 poena minimalan.
Tako je, umesto 30-30, odnos pobeda i poraza Lejkersa posle ove utakmice 28-30. Nije im pomogao ni Kobi Brajant koji je odigrao još jednu dobru partiju postigavši 29 koševa, uz osam asistencija. Dvajt Hauard je opet imao „dabl-dabl“ učinak: 15 poena i 14 skokova, ali je i ovog puta potvrdio epitet „najgoreg penaldžije“ pošto je od 14 slobodnih bacanja pogodio tek tri!
U pobedničkom timu bilo je više dobrih pojedinaca a prednjačili su Vilson Čenlder sa 23, Taj Loson sa 22 poena i devet asistencija i Kenet Farid koji je ostvario 24. dvocifren učinak u dve kategorije ove sezone: 12 koševa uz deset skokova.
U preostalim utakmica postignuti su ovi rezultati:
Toronto – Vašington 84:90
Detroit – Atlanta 103:114 i
Juta – Boston 107:111 (produžetak)
Povezana vest:  Krka sigurna protiv Levskog