aleks_maric_partizan_makabiPartizan protiv Makabija juri plasman na Fajnal for

 

Košarkaši Partizana večeras u Beogradskoj areni igraju protiv Makabija iz Tel Aviva četvrtu utakmicu četvrtfinalne serije Evrolige. Košarkaši Partizana žele da sačuvaju mir pred sutrašnju utakmicu sa Makabijem u četvrtfinalu Evrolige i ne dozvole da ih ometu razmišljanja o mogućem plasmanu na završni turnir u Parizu.

-Ne smemo da razmišljamo o tome da nas pobeda vodi na ‘fajnal for’. Moramo da pristupimo utakmici bukvalno kao da je 0:0 u seriji. Ne smemo sebi da pravimo pritisak, jer je Makabi jako kvalitetna ekipa – rekao je Dušan Kecman.

Niko u timu šampiona Srbije ne želi, međutim, da govori niti da razmišlja o „fajnal-foru“. Kapiten Petar Božić je na novinarsko pitanje o tome kako se oseća na korak od Pariza samo odgovorio: -Ne želim to da komentarišem. Sledeće pitanje, molim.

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Obećavam bolju igru, ali ne i pobedu u Izraelu

Centar Aleksandar Marić naveo je, međutim, da je ekipa spremna da pobedi.

-Da nismo u glavi spremni na pobede, ne bismo ni došli dovde. Četvrtu utakmicu treba da odigramo još borbenije – rekao je Marić.

Krilni centar Lorens Roberts dodao je da su crno-beli spremni za žestok odgovor izraelskog velikana.

-Mislim da će se igrati sa mnogo više energije. Mi moramo da imamo isti pristup kao juče. Ne razmišljamo o plasmanu na ‘fajnal for’ i uopšte ne razmišljamo unapred. Moramo da se koncentrišemo na svoju igru – rekao je Roberts.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultat večerašnje utakmice 19. kola i tabela

Krilni centar Makabija Alan Anderson obećao je da će njegov tim igrati bolje nego u prvom meču u beogradskoj Areni.

-Sve što mogu da obećam je da ćemo igrati bolje. Više ćemo sprečavati šut Partizana i uopšte raditi ono što treba. Ne treba nam nikakva motivacija, imamo mnogo iskusnih igrača, znamo šta treba da radimo. Ne želimo sutra da završimo evroligašku sezonu – rekao je Anderson.

Povezana vest:  SHOWTIME – DEMARCUS NELSON

Amerikanac je istakao i da uživa u neprijateljskoj atmosferi koju stvara 22.000 navijača Partizana u Areni.

-Ovo je najbolja stvar. Za ovo se živi. Od malena se čovek sprema i igranje u ovakvom ambijentu je nešto o čemu se mašta još od dečačkih dana. Svi su protiv tebe, a ti imaš samo svoje saigrače i svoj tim, to nas zbližava – rekao je Anderson.

Partizan vodi u seriji sa 2:1, a u slučaju večerašnje pobede crno-beli će se plasirati na završni turnir Evrolige (Fajnal for) u Parizu.

Utakmica počinje u 20.45, a kapije Beogradske arene biće otvorene od 17 sati.