roman lisacLisac: Hvala Đilasu, Beogradu i Kragujevcu

Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac zahvalio se danas Beogradu, gradonačelniku Draganu Đilasu, kao i predstavnicima ostalih gradova koji su ponudili kandidaturu za organizaciju završnog turnira tog takmičenja.
Čelnici regionalne lige, posle mnogo komplikacija, odlučili su da završni turnir bude odigran u Banja Luci, odnosno u dvorani u Laktašima.
-Zahvaljujemo se gradu Beogradu i njegovom gradonačelniku Draganu Đilasu, gradu Kragujevcu i ministru finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađanu Dinkiću, koji je podržao njegovu kandidaturu, Skoplju i gradonačelniku Ivici Konevskom, kao i gradu Nišu i predsedniku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije Zoranu Živkoviću, koji je potpisao njegovu kandidaturu za organizaciju završnog turnira – navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Jadranske lige.
Lisac je dodao da su svi gradovi dostavili više nego korektne ponude, ali da su one u određenim segmentima bile slabije od predloga Banja Luke.
-Banja Luka je dobila prioritet s obzirom da njena ponuda jedina ispunjava sva tri osnovna kriterijuma: sportski, organizaciono – finansijski i bezbednosni. Shodno Propozicijama lige, pri određivanju domaćina završnog turnira prednost ima bolje plasirani tim. Istovremeno, Banja Luka je prihvatila sve organizacione i finansijske uslove, ali pružila i sve neophodne bezbednosne garancije na najvišem državnom nivou – objasnio je Lisac.
Finalni turnir najbolje jadranske „četvorke“ biće odigran od 25. do 27. aprila u Laktašima.
-S obzirom na kvalitet timova i ulog, duboko smo uvereni da će završni turnir u Banja Luci biti kruna jedne od najzanimljivijih sezone Jadranske lige u 12 godina njenog postojanja. Verujemo da će Banja Luka biti dobar domaćin i opravdati očekivanja javnosti i Lige – zaključio je Lisac.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahomi derbi, Detroit bolji od Orlanda