GRUPNA_SLAVLJE_1APRILEVROLIGA

PARTIZAN PUTUJE U PARIZ NA FAJNAL FOR

 

Sve što su svi potajno pričali, ono o čemu su maštali I nadali se, bilo da navijaju za Partizan ili neki drugi klub košarkaši Partizana plasirali su se na završni turnir Evrolige. Posle četiri meča crno beli su došli do treće pobedevečeras u Beogradskoj areni I sada je na redu put u Pariz na Fajnal for, koji će biti održan od 7. do 9. maja u Parizu.

Pred oko 22.000 gledalaca crno beli su pobedili ekipu Makabija Elektra iz Tel Aviva rezultatom 76:67 (18:16, 20:19, 17:17, 21:15) u četvrtom meču četvrtfinala Evrolige.

ROBERTS_ARENA_1APRILEkipa Duška Vujošević će se u polufinalu Evrolige u pariskoj hali Bersi igrati protiv grčkog Olimpijakosa, koji se plasirao u fajnal for sa 3:1 u pobedama nad Prokomom. U drugom polufinalu igraće Barselona i CSKA.

Povezana vest:  Divac i Kićanović primljeni u FIBA Kuću slavnih

Najbolji u ekipi crno belih bio je Lester Mekejleb sa 19 koševa, a Dušan Kecman ubacio je 12 poena. Aleks Marić napravio je devet poena. Kod gostiju Viznjevski je bio najefikasniji sa 15 poena.

Podsećanja radi Partizan je poslednji put igrao na završnom turniru Evrolige 1998. u Barseloni kada je osvojio četvrto mesto. Dok će ovo učešće Partizana na F4 biti četvrto u istoriji kluba.

Crno beli su fenomenalno krenuli utakmicu. Kecman je postigao prve poene, a zatim je Veseli MEKEJLEB_PARTIZAN_MAKABI_ARENAodlično zakucao za 4:0. Makabi je promenio odbranu i posle nekoliko minuta došlo je do izjednačenja (9:9). Crno beli su prvih minuta napravili sedam prekršaja, dok su gosti trojkama Etkinsa i Viznijevskog stigli do prednosti od 15:11. Ipak, na prvu pauzu se otišlo sa prednošću od dva poena crno belih (18:16).

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobeda Mega Vizure u Vršcu

Na početku drugog poluvremena Makabi je preokrenuo rezultat pogocima Blutentala i Eidsona. Gosti su brzo izašli iz bonusa, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Partizan je trojkom Božića u 25. minutu poveo 45:42. Crno beli su održavali prednost od dva do pet poena. Domaći košarkaši su u 29. minutu stigli do najveće prednosti u ovom delu meča od osam poena (54:46). Prvi strateg crno belih Duško Vujošević je često menjao petorku na terenu zbog problema sa ličnim greškama igrača Partizana, a crno beli su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom od sedam poena (55:52).

Gosti su na početku poslednje četvrtine uspevali da se drže priključka I da se nadaju pobedi, ali su crno beli u 34. minutu prvi put na meču stekli dvocifrenu prednost (65:54). Partizan je imao KECMAN_ARENAdvocifrenu prednost do 39. minuta. U poslednji minut su crno beli ušli sa sedam poena (73:66) I nisu dozvolili preokret. Ekipa Partizana je zasluženo stigli do pobede i plasman na F4 u Parizu.

Povezana vest:  Ivković primio nagradu za najboljeg trenera Evrolige

 

Partizan – Makabi 76:67 (18:16, 20:19, 17:17, )

Beogradska arena. Gledalaca: 21.367. Sudije: Huan Karlo Mitjana (Španija), Paolo Taurino (Italija), Marek Cmikievič (Poljska).

Partizan: Roberts 8, Sinovec 0, Mekejleb 19, Kecman 12, Milošević 2, Rašić 6, Mitrović 0, Božić 6, Marić 9, Veseli 5, Djekić 1, Vraneš 8.

Makabi: Limonad 0, Šarp 0, Viznijevski 15, Perkins 14, Grin 1, Pnini 0, Anderson 0, Lazme 7, Eidson 12, Blutental 4, Fišer 14.

Galeriju fotografija sa večerašnje utakmice možete da pogledate OVDE !