dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)Vujošević: Solnok nas je zadužio, moramo da im vratimo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je predstojeći meč protiv Solnoka najvažnija utakmica u sezoni i da crno-beli žele da se revanširaju mađarskom timu za poraz iz prvog dela Jadranske lige.
Partizan se sa ekipom Budućnosti nalazi na deobi četvrtog mesta na tabeli sa 15 pobeda i 10 poraza, a u slučaju pobede izboriće plasman na završni turnir u Laktašima.
-Ovo je jedna od najvažnijih utakmica sezone za nas, jer je u pitanju plasman na fajnal-for. Svi znaju da imamo tešku sezonu, da smo finansijski u nevolji, više nego ranije. Igramo sa mladim timom, a Jadranska liga je postala nikad jača i značajnija zbog prohodnosti u evropska takmičenja. Samim tim je i značaj te lige neuporedivo veći nego ranije. U takvoj situaciji vidi se ko su pravi prijatelji – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
On je pozvao publiku da se prema Solnoku odnosi kao da je reč o Barseloni.
-Publika je osetila koliko je važna podrška za ovaj mladi tim. Nisam siguran samo da su svi do kraja svesni kvaliteta Solnoka, jer taj klub nije dovoljno praćen, a i mađarska košarka poslednjih godina nosi negativan predznak zbog kvaliteta, što je pogrešno. Solnok nas je zadužio i sa tog aspekta moramo da vraćamo dugove – dodao je Vujošević.
Trener Partizana je naglasio da je Solnok ozbiljan tim i klub, koji je poslednjih sedam utakmica izgubio od Crvene zvezde kod kuće i pola koša od Igokee u Laktašima.
-Solnok je veoma kvalitetna ekipa koja je ušla u Jadransku ligu kao prošlogodišnji finalista Evročelendža. Imali su ambicije da članstvom u regionalnoj ligi povećaju kvalitet. U prvom delu šampionata to nije išlo baš kako je zamišljeno. Dolaskom Nenada Ašćerića dobili su odličnog trenera. On je poznat ljubiteljima košarke, jedan deo sezone je igrao i u Crvenoj zvezdi. Čovek je fanatik što se tiče posvećenosti i kao igrač i kao trener. To je apsolutno preneo i odmah se videlo da je to druga ekipa – zaključio je Vujošević.
Utakmica poslednjeg kola ligaškog dela Jadranske lige Partizan – Solnok igra se sutra od 20 sati u hali Pionir.

Povezana vest:  EVROLIGA, Poraz Partizana u Madridu