kosarka mos 1

Ministarka Marić ispratila mlade košarkaše na Kipar

Ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić, ispratila je košarkašice gimnazije „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa i košarkaše Sportske gimnazije iz Beograda na Svetsko školsko prvenstvo na Kipru. Ona je srednjoškolcima koji će predstavljati Srbiju poželela sreću i poručila da su oni  uzor svojim vršnjacima.

– Vi ste najbolji primer kako se trudom i predanošću dolazi do uspeha, a bavljenje sportom u školama otvara vrata ka svetu. Nakon ovog prvenstva bićete bogatiji za jedno iskustvo koje  će vam, nadam se, učvrstiti želju da nastavite da se takmičite. Želim vam da se na prvenstvu u Famagusti hrabro borite i istaknete dobrom igrom i fer – plej ponašanjem. Mi verujemo u vas – poručila je ministarka.

Povezana vest:  Pokuševski 17. pik na draftu, Simonović iz Mege 44. pik

Željko Tanasković,  predsednik Saveza za školski sport, zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta što ovim mladim ljudima  pruža neophodnu podršku.

– Činjenica da ste nas primili i da nas ispraćate danas govori o tome kako brinete za razvoj školskog sporta. Verujem da svi znamo koliko je to danas važno – zaključio je Tanasković.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA - KANADA, 1994, Jugoslaviji oduzeta organizacija SP i titula

Svečanom ispraćaju mladih košarkašica i košarkaša prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Dragan Atanasov i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković.