vujosevic derbi (5)

Vujošević: Hrabro na Fenerbahče, ne damo Zvezdi Novaka

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Fenerbahče apsolutni favorit u predstojećem meču u Evroligi, ali da će uprkos tome crno-beli učiniti sve da naprave iznenađenje u Istanbulu.
Uprkos značaju duela u Istanbulu, ta tema ostala je u drugom planu, s obzirom na to da je Vujošević otkrio da Crvena zvezda pokušava da im „pokvari“ već skoro dogovoren transfer mladog reprezentativca Jvana Novaka.
-Fenerbahče je svoj kvalitet i želju da osvoji prvo mesto u grupi pokazao u Moskvi protiv CSKA gde nije lako osvojiti bodove. Mi ćemo u preostalim utakmicama dati najbolje sto možemo, kako bismo došli u šansu da napravimo čudo i plasiramo se u Top 16 fazu. Ne pretimo nikome, spremali smo se maksimalno za ovaj meč, videćemo koliko će to biti dovoljno – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u Hali sportova na Novom Beogradu.
On je dodao da crno-beli kao jedini preostali srpski predstavnik sa šansama za plasman u Top 16 imaju obavezu da odigraju maksimalno dobro.
-Igramo protiv velikog protivnika, kluba i trenera (Željko Obradović). Domaći teren i njihova publika su otežavajuće okolnosti za nas, ali i izazov je da damo sve od sebe. Imamo obavezu prema sebi i navijačima – rekao je Vujošević.
Trener crno-belih osvrnuo se i na situaciju oko najavljenih dolazaka Milenka Tepića i Jovana Novaka.
-Postoje izvesni problemi u oba slučaja, u suprotnom oni bi već bili u Partizanu. Tepić je dobar izbor za obe strane, jer se njegova karijera našla u nekoj vrsti stagnacije. Što se tiče Novaka jesmo zainteresovani, ali jos nije postignut sporazum oko visine obeštećenja sa Vršcom. Zvezda se uključila u slučaj i ona može komotno da se ponaša zbog finansijskih mogućnosti. Problem je što je igrač opredeljen za Partizan i što je potpisao. Znamo da Novak Đoković navija za Crvenu zvezdu, a za ovog Novaka ćemo da vidimo – poručio je Vujošević.
Vujosević je naglasio da ne razmišlja previše o kalkulacijama kada je u pitanju ishod meča Budiveljnik – Nanter.
„Svako ko nastupa u Evroligi ima obavezu da ide na pobedu. Nanter je ekipa sastavljena od časnih ljudi, koji će nadam se na regularan način želeti da dođu do pobede“, istakao je Vujošvić.
Krilni centar Partizana Đorđe Gagić rekao je da crno-beli moraju što pre da zaborave na poraz u Solnoku u Jadranskoj ligi i da se okrenu predstojećem meču sa Fenerbahčeom.
-Fener je odlična ekipa i favorit. Bez obzira na povrede, pripremamo se maksimalno i idemo u Istanbul sa željom da se ne predamo tako lako – rekao je on.
Utakmica devetog kola A grupe Evrolige između Fenerbahčea i Partizana igra se u četvrtak od 20.45 sati.

Povezana vest:  Porazi Metalca i Mega Vizure