dragan_todoric_direktor_kkPart_1POSLE MEČA PARTIZAN – MAKABI

Todorić: Možda najveći uspeh u istoriji kluba

 

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da je plasman ekipe na završni turnir košarkaške Evrolige možda najveći uspeh u istoriji kluba, a da je njemu četvrto učešće crno-belih na „fajnal foru“ najdraže.

-Ovo mi je sigurno najdraži ‘fajnal for’ do sada, a mislim da je ovo možda najveći uspeh u našoj istoriji, možda veći i od 1992. (kada je Partizan postao evropski prvak). To je zato što se košarka mnogo promenila od tada i ne samo kao sport, već u svemu što ide uz to – rekao je Todorić.

Partizan je sinoć pobedio Makabi sa 76:67 i tako slavio sa 3:1 u finalnoj seriji, čime se plasirao na završni turnir Evrolige u Pariz.

-Uopšte nema poređenja ovoga sad i ’92. Mislim da niko u klubu još nije svestan kakav smo uspeh napravili, jer kada se setimo sa kakvim timom smo to uradili, kako smo pravili taj tim…mislim, neki nam nisu davali ni gram šanse da uspešno igramo Jadransku ligu – rekao je sportski direktor šampiona Srbije.

Povezana vest:  Gak: Grad dao Partizanu više nego Zvezdi

Todorić je čovek koji je učestvovao u bukvalno svim uspesima Partizana, u koji je došao kao igrač 1973. godine. Posle igračke karijere ostao je u klubu kao funkcioner. Crno-beli su ove sezone kasnije napravili tim, uz mnogo problema.

-Tako je delovao početak, a mi smo napravili šta smo napravili. To znači da je Partizan institucija, a Duško Vujošević kao trener…ne znam sa čime bih to mogao da poredim, ali ovo je u svakom slučaju njegovo delo, jer ih je on selektirao i radio sa njima, ne samo na terenu, već i van njega. Meni i ostalima u stručnom štabu je drago što smo bili deo uspeha koji je nemerljiv – rekao je Todorić.

Povezana vest:  EP JUNIORKE, Poraz od Švedske

Najveći problem Partizana godinama su finansije. Klub nije privatizovan jer nema zakona, tako da zavisi od sponzora i donacija.

-Nadam se da smo definitivno pokazali svima, i ovima koji su zvezdaši, a koje ja dužno poštujem ako tako mogu da kažem, ne mislim ništa loše, da treba da konačno da se stavi tačka na rasprodaju onoga što je kod nas najbolje – rekao je Todorić.

-Kad je košarka u pitanju, ovo što mi imamo je najbolje u zemlji. Treba sad da probamo da učinimo sve da zadržimo tim makar dve godin i da nastavimo gde smo stali ove godine, a to je ‘fajnal for’. Institucije su bile dobronamerne ove godine, pomagali su koliko su mogli, ali uz adekvatnu podršku, možda bismo mogli da probamo da ponovimo ovaj uspeh ili onaj iz 1992. Godine – rekao je Todorić.

Povezana vest:  Saša Ilić: Pomozimo košarkaškom klubu

Prvi operativac Partizana poznat je, između ostalog, i kao veliki ljubitelj sportskog klađenja. On je spremno dočekao pitanje novinara o tome šta igrati u Parizu, gde će crno-beli u polufinalu igrati protiv Olimpijakosa iz Atine.

-Sad bih igrao na Partizan, kladioničarskim žargonom rečeno, jer smo uradili ovo što smo uradili, a ja prvi nisam verovao u to. Kad smo došli dovde, sve je moguće. A i protivnik će nam igrati u crveno-belim dresovima, što nam daje više šanse nego da igraju u nekim drugim bojama – rekao je Todorić.