vlada vukoicic cz gala

Vukoičić: Ne bežimo o uloge favorita

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je da njegov tim ulazi maksimalno ozbiljno i sa velikim ambicijama u Superligu Srbije i da ne beži od uloge favorita za plasman u plej-of.
-U grupi smo timova koji će se boriti za prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Za nas je bitno da smo posle perioda uklapanja na startu Jadranske lige uspeli da složimo kockice i tokom većeg dela sezone u regionalnom takmičenju funkcionišemo kao pravi tim. Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, bili smo najbolje plasirani srpski tim u Jadranskoj ligi i zato ćemo u ovih 14 utakmica učiniti sve da potvrdimo status – kazao je šef stručnog štaba crveno-belih.
Vukoičić je naglasio da Partizan i Radnički poseduju veliki kvalitet, ali je naveo da ni protiv ostalih superligašnih ekipa neće biti lakih utakmica.
-Činjenica je da se razlika između klubova iz Jadranske i naše lige smanjuje i da broj pobeda ekipa iz Srbije iz sezone u sezonu raste. Međutim, njihov problem će sigurno biti manjak iskustva, ali će želja za dokazivanjem i motivacija biti veoma izraženi. Zato nas očekuje zanimljivo tamičenje – smatra Vukoičić, čiji tim na premijeri Superlige igra kao gost protiv užičke Slobode.
-To će biti lepa prilika da se tamošnjoj publici, ali i našim vernim navijačima, kojih ima mnogo u tom kraju, prikažemo u lepom svetlu. Pozivam ih da dođu u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo dobrom igrom i pobedom. Međutim, ne smemo da potcenimo Užičane, moraćemo da uložimo veliki napor i dobro oznojimo dresove ukoliko želimo da ostvarimo cilj – poručio je Vukoičić.
Utakmica prvog kola Superlige Srbije između Slobode i Crvene zvezde igra se u Užicu u subotu od 19. sati.

Povezana vest:  Džikić: Pokušaćemo da uradimo ono što je na nama