marina miljkovic 1 (3)

Maljković: Ozbiljno ulazimo u finalnu seriju

Trener košarkašica Partizana Marina Maljković izjavila je danas da njena ekipa mora ozbiljno da uđe u predstojeću finalnu seriju domaćeg plej-ofa protiv ekipe Radivoj Korać. 
-Na najozbiljniji način pristupamo finalu protiv Koraća u želji da uspešno završimo sezonu i osvojimo i treći trofej. Moje igračice na poslednjim treninzima pokazuju želju, a glad za pobedom je ključ – rekla je Maljkovićeva. 
-Mi jesmo bolji tim, ali samo kad smo gladni uspeha i igramo punom snagom. Ako igramo 10 odsto slabije od svog punog kapaciteta, to neće biti dobro za nas – dodala je ona. 
Košarkašice Partizana i Radivoj Koraća sutra od 18 sati u Hali sportova igraju prvu finalnu utakmicu plej-ofa Srbije, a crno bele će pokušati da nastave niz od 29 pobeda u domaćim takmičenjima.  Crno-bele su ekipu Radivoj Koraća ove sezone pobedile četiri puta.  Ekipa Marine Maljković je ove sezone osvojila Kup i Međunarodnu žensku regionalnu ligu (MŽRKL) bez izgubljene utakmice. 
Košarkašica Partizana Milica Dabović istakla je da je njena ekipa veoma motivisana za osvajanje trećeg trofeja u sezoni. 
-Bila bih neizmerno srećna da podignem i treći trofej ove godine. Maksimalno ćemo se boriti da ostvarimo cilj. Želimo da na narednim utakmicama pokažemo koliko smo rada uložili cele sezone – rekla je Dabovićeva. 
Crno-bele su ove sezone najuspešniji tim u Evropi po rezultatima u domaćim takmičenjima. One su, pored slovačkih Košica, jedine bez poraza na kontinentu, ali izabranice Marine Maljković imaju više odigranih utakmica. Po tome su košarkašice Partizana čak ispred osvajača Evrolige, ruskog Jekaterinburga, koji ima jedan poraz u domaćoj ligi. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Majk Danlap novi trener Šarlota