Vujosevic Partizan Barsa

Vujošević: Trofej u Superligi je značajan ali obezvređen

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da je svaki trofej značajan, ali da je onaj u Superligi obezvređen, jer osim trofeja ništa ne donosi. 
-Svaki trofej je značajn, pa i ovaj u domaćem prvenstvu, ali je devalviran i obezvređe,n pa zbog toga srpski klubovi moraju da dobiju određene pozicije u Jadranskoj ligi. Sve ovo što se nama dešava izazvaće snagu ne Golijata već Davida i mi još nismo rekli zadnju reč“ – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu. 
Partizan će takmičenje u Superligi početi sutra kada će od 17 sati u Pioniru dočekati Mega Vizuru, a Vujošević je kazao da njegova ekipa nije u sjajnoj poziciji što se tiče zdravstvenog stanja. 
-Zdravstveno nismo u sjajnoj situaciji, Dragan Milosavljević je imao sudar na treningu, pod znakom je pitanja, mada imam informaciju da će biti spreman za Megu, dok Vladimir Lučić najverovatnije neće biti u timu zbog problema s kičmom. To nije neka ozbiljna povrda, već su mišići ušli u snažan grč, tako da sutra 99 odsto neće igrati, a za posle ćemo videti – rekao je trener srpskog šampiona.
On je ocenio je da je Mega ozbiljna ekipa koja zaslužuje poštovanje, da će se truditi da iskoristi oslabljenost Partizana i na taj način priđe bliže svom cilju, a to je plasman u Jadransku ligu. 
-Mega je ozbiljna ekipa koja zaslužuje poštovanje i u idealnim okolnostima kada smo mi potpuno spremni. Ima velike ambicije i bili su dominantni u prvenstvu, afirmisali su dosta mlađih igrača i vratili u život njih nekoliko, a još su igrali desetak prijateljskih utakmica sa ekipama iz Jadranske lige, u sklopu priprema za Superligu – rekao je Vujošević. 
On je dodao da će biti i ostalih pretendenata za ostala četiri mesta, tako da će Mega već protiv Partizana pokušati da priđe bliže cilju. Vujošević je istakao da će „svaki igrač povećanim angažovanjem morati da nadoknadi odsustvo povređenih“. 
Partizan će u nastavku sezone igrati bez krilnog centra Drua Gordona, koji je otišao u italijanski Sasari, a Vujošević je istakao da klub nije mogao da dozvoli da ga ucenjuju američki košarkaš i njegovi menadžeri. 
-Finansijska situacija je dobro poznata, većina igrača je primila četvrtu platu, dok je Gordon dobio petu. Obaveza kluba je da plaća igrače, velika je kriza i Partizan deli sudbinu kako intelektualne tako i druge sredine u Srbiji. Nismo mogli da dozvolimo da damo boljitak nekome u odnosu na nekog ko više zaslužuje. Čim su menadžeri Gordonu pronašli klub, on je počeo da ucenjuje – rekao je trener crno-belih.
On je kazao da je Gordon pokazao određeno neznanje kada je došao u klub i da je u Partizanu napredovao. 
-Gordon je došao sa koledža gde je imao određenih problema. Menjao je kako koledže, tako i pozicije, a kada je došao u Partizan pokazao je određeno neznanje, na primer da ne zna šta je Evroliga. On je ovde napredovao i u momentu kada je postigao kvalitet koji je bio potreban, pronašli su mu novi klub – rekao je Vujoševć. 
Na pitanje novinara kako komentariše to što Igokea razmatra da otkaže organizaciju završnog turnir Jadranske lige, Vujošević je rekao da će oni uraditi ono što im kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. 
-Šta kaže Dodik, to je to. Bar kad je košarka u pitanju. Ispada da Partizan lovi u mutnom, a mi smo igrali časno celu sezonu. U Igokei mogu da se ljute, ali ne i da otkažu ‘fajnal for’, jer svaki trofej je dragocen. Kada je ukinut plej-of, nelogično je bilo da se takmičenje završava ‘fajnal forom’, jer to nije duh lige – rekao je on. 
-Očigledno je, da za ovo što se dešava, neko od čelnika Jadranske lige mora da snosi odgovornost – dodao je Vujošević.

Povezana vest:  Džikić: Bićemo bolji u Podgorici