milos teodosic CSKA

CSKA slavio u Vitoriji za plasman na fajnal-for

Košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se na završni turnir Evrolige pošto su večceras u Vitoriji savladali domaću Kahu Laboral sa 94:85 (22:20, 14:14, 31:20, 23:17), pa su u četvrtfinalnoj seriji trijumfovali ukupnim rezultatim 3:1.
Ruski prvak se tako pridružio Realu iz Madrida, koji je ranije izborio plasman na fajnal-for.
U redovima Moskovljana značajnu ulogu imao je srpski trio, Nenad Krstić, Miloš Teodosić i Vladimir Micov. Posebno se istakao Micov, koji je važnim poenima početkom treće četvrtine najavio seriju gostiju za sigurnu pobedu.
Najefikasniji u redovima CSKA bili su Viktor Hrijapa, Krstić i Soni Vims sa po 19 poena. Teodosić je ubacio 13, uz četiri asistencije, a Micov 12 poena.
Kod domaćina bolji od ostalih bili su Fabijen Kozer sa 19 i Tomas Ortel sa 17 poena. Nemanja Bjelica je imao učinak od sedam poena i pet asistencija.
Ranije večeras Efes je u Istanbulu savladao Olimpijakos sa 74:73 i izjednačio rezultat u seriji na 2:2, pa će putnika na završni turnir u Londonu odlučiti majstorica u Atini.
Majstorica će biti odigrana i u Barseloni nakon što su Katalonci sinoć u Atini pobedili Panatinaikos (70:60) i izjednačili rezultat u četvrtfinalnoj seriji na 2:2.

Povezana vest:  Ðorđević: Napadačka rapsodija Partizana,hvala na dočeku