dejan radonjic pres

Vujošević i Radonjić: Igraćemo rasterećenije

Treneri košarkaša Partizana I Crvene zvezde Duško Vujošević i Dejan Radonjić ocenili su danas da će obe ekipe sutrašnje finale Jadranske lige igrati rasterećenije, pošto su pobedama u polufinalu ostvarili primarni cilj – plasman u Evroligu sledeće sezone.
-Što se tiče imperativa, najveći deo posla je završen u polufinalu koje je obezbeđivalo vrlo važnu stvar – ko će reprezentovati region u Evroligi. Jučerasnje utakmice igrane su pod velikim pritiskom, a ovaj tim Partizana napravili smo sa konceptom totalnog podmlađivanja. Nismo obećavali previše, ni plasman u EL, niti trofeje. Obećali smo naporan rad, održali smo to obećanje. Ne radimo u lakim uslovima, ali nemamo previše razloga da se žalimo, napravljen je veliki uspeh osvajanjem pozicije za Evroligu – kazao je Vujošević na konferenciji za novinare u Laktašima.
Partizan je juče u polufinalu savladao Igokeu sa 63:57, dok je Crvena zvezda bila bolja od Radničkog iz Kragujevca sa 79:78.
-Jučerašnji dan završen na zadovoljstvo obe ekipe, bio je evidentan veliki pritisak u polufinalu. U finalu protiv Partizana motivacija je uvek najveća. Polufinale je za nas bilo meč sezone. Čeka nas evroligaško finale, Partizan u tom takmičenju ima veće iskustvo od Zvezde. Veliku motivaciju I želju stavićemo u funkciju pobede nad crno-belima – poručio je Radonjić.
On je dodao da dueli sa Partizanom, pogotovo u direktnoj borbi za trofej, nose posebnu motivaciju I želju.
-S obzirom da sam jako kratko tu i da sam vodio samo dva meča, nadam se da će opterećenje biti manje i da će to doneti veći kvalitet. Nadam se da ćemo uspeti sutra da osvojimo trofej – zaključio je Radonjić.
Njegov kolega sa klupe Partizana, Vujošević, istakao je da su crno-beli motivisani da osvoje trofej, pošto im je on izmakao prošle godine.
-Rasterećenost će pružiti priliku za obe ekipe. Ipak, utakmice sa Zvezdom same po sebi imaju veliki značaj, za trenere, igrače I navijače. Nose puno adrenalina. Imamo i dalje glad za trofejima, pogotovo u duelu sa rivalom kao što je Zvezda – istakao je Vujošević. 
Košarkaš Partizana Dragan Milosavljević kazao je da je ekipa podigla formu u pravom trenutku.
-Veoma teška utakmica nas čeka sutra. U poslednje vreme igramo sve bolje I bolje, dosta smo napredovali ove sezone. Očekujem da sutra pružimo maksimum, bićemo veoma motivisani – naveo je on.
Košarkaš Zvezde Vuk Radivojević ocenio je da su oba tima plasmanom u finale skinula veliki teret sa leđa i napravila uspeh.
-Velika stvar za nas i Partizan je ulazak u finale. Ove sezone igramo drugo finale sa Partizanom, a prvi put se sastajemo za trofej u regionalnoj ligi. Nadam se da neće biti incidenata. Znamo šta nosi meč sa Partizanom, pogotovo kad se igra za trofej. Vidi se da je Partizan napredovao iz dana u dan, podigli su formu postali su pravi tim. Odlučivaće koncentracija i mirna glava – istakao je Radivojević.
Akteri sutrašnjeg finala, koje počinje u 20.30, apelovali su na navijače da na sportski način bodre ekipe i izrazili nadu da će sve proći bez incidenata.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Dalasa