steven markovic radnicki

Radnički raskinuo saradnju sa Stivenom Markovićem

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca objavio je danas da je zbog nediscipline raskinuo saradnju s prvotimcem Stivenom Markovićem, znatno pre isteka ugovorenog perioda. Povod za odstranjivanje dvadesetosmogodišnjeg Markovića iz redova Kragujevčana je njegovo odbijanje da se vrati u igru nakon tajm-auta u susretu sa Partizanom, u sedmom kolu Superlige Srbije.

Povezana vest:  Evroliga tužila FIBA i FIBA Evrope

Uprava Radničkog njegov potez smatra najgrubljim vidom kršenja radnih obaveza, navodeći da, zahvaljujući odgovornosti svih ostalih igrača koji su bili na raspolaganju treneru Nikoliću, to nije za posledicu imalo poraz od aktuelnog prvaka, što bi dramatično ugrozilo klupske ambicije – plasman u plej-of Superlige.

-Marković je svojim postupkom ispoljio nepoštovanje, pre svega, prema saigračima, sa kojima je delio i prijatne i teške trenutke sve vreme od kada je nosio dres kluba. Grb Radničkog je iznad svakog pojedinca, pa ovakav stepen ugrožavanja interesa kluba jednostavno više nije bilo moguće tolerisati. Radnički ne želi da bude talac bilo čijih nejasnih pobuda, makar to bio i igrač koji je dve sezone čekan da se doslovce u poslednji čas priključi pripremama – saopštio je kragujevački superligaš.

Povezana vest:  Crvenoj zvezdi otpisano oko 200.000 evra duga

U utakmici 8. kola Radnički sutra od 18 sati dočekuje ekipu niškog Konstantina.