nelsonSHOWTIME – DEMARCUS NELSON

Legendarni trener američkog Univrziteta Djuk Majk Kšiževski je govorio da ima “anđeoske oči“, a navijači Crvene zvezde su se ove sezone u nekoliko navrata uverili da DeMarkus Nelson ume i da poleti. Fantastični Amerikanac je već nekoliko puta dizao Pionir na noge svojim spektakularnim potezima, od kojih se izdvajaju sjajna zakucavanja protiv Krke i Kahasola. Međutim, protiv Mega Vizure nekadašnji kapiten univerziteta Djuk je izveo zakucavanje kakvo se retko viđa na domaćim parketima.
Nelson je sjajno probio prvu liniju odbrane Zemunaca, a zatim nebeskim letom zakucao preko Nemanje Dangubića i Novice Veličkovića. Monstruozno zakucavanje plejmejkera Crvene zvezde Telekom dodatno je raspalilo fantastičnu atmosferu koju su u Pioniru napravili navijači Zvezde i najavilo seriju 13:0 kojom su crveno-beli odlepili i konačno slomili otpor Mega Vizure. Bio je to potez koji je definitivno prelomio meč, odlučio pobednika.
– Znao sam da je zakucavanje bilo jedini način da u tom momentu postignem taj koš. Krenuo sam snažno na prodor, kočio sam koliko sam mogao i lopta je ušla u koš. To je bio potez koji nam je bio potreban da bismo preokrenuli neke stvari na terenu. To zakucavanje nas je defitivno pokrenulo, nakon toga smo ostvarili seriju poena i odlepili se od protivnika – izjavio je Zvezdin plejmejker. Nelson je u tim trenucima pokazao emocije, što nije nešto na šta su navijači navikli da vide od njega:
– Ovo su uzbudljivi trenuci – igramo za trofej. Publika je bila sjajna, u tim momentima nam je bila potrebna njihova podrška, bilo nam je potrebno da budu još glasniji, da nam prenesu njihovu energiju. To sam uradio delimično i zbog toga da bi svojom reakcijom pomogli meni i mojim saigračima. Neki od nas su bili fizički istrošeni pošto smo odigrali dosta minuta do tada. Bila nam je potrebna mala pomoć navijača, a oni su nam je dali. Zbog toga smo i uspeli da održimo našu igru u poslednjoj deonici – konstatovao je Nelson.
Sjajni američki internacionalac je istakao da je zadovoljan zbog prve pobede u polufinalnoj seriji:
– Bilo nam je važno da plej-of započnemo pozitivno. Polufinalna serija je kratka i zbog toga je bilo još važnije da pobedimo u prvoj utakmici. Ovakva pobeda nam daje mnogo samopouzdanja. Sada imamo samo dan odmora, a u petak moramo da pokušamo da ponovimo ovakvu partiju – istakao je Zvezdin organizator igre. Nelson je potom nastavio analizu utakmice u kojoj je pružio još jednu odličnu partiju sa učinkom od 16 poena, devet asistencija i tri uhvaćene lopte:
– Zaista teška utakmica. Oba tima su se jako trudila, fizički veoma naporan meč. Ali, ovo je plej-of košarka, ništa drugo se ni ne očekuje. Mislim da smo na kraju pokazali svoju snagu i zasluženo pobedili. Publika je bila sjajna. Navijači su bili na visokom nivou čitavu utakmicu – istakao je svoje divljenje podršci koju je ekipi pružala publika Demarkus Nelson.
O narednom meču sa Mega Vizurom koji je na programu već u petak od 21 sat u Kruševcu Nelson je rekao:
– I drugoj utakmici moramo da priđemo tako da ekipi Mega Vizure pružimo respekt koji zaslužuje. Oni su dobar tim, ne smemo da se opustimo. Mnoge stvari smo večeras mogli da odigramo bolje. Imali smo dosta izgubljenih lopti, nismo ispoštovali neke zadatke u odbrani, promašili smo neke šuteve i najvažnije – imali smo previše promašenih slodobnih bacanja. Ako popravimo te stvari u petak naša igra će biti bolja i bićemo u sjajnoj prilici da ostvarimo pobedu – zaključio je Nelson.

Povezana vest:  Vujošević: Partizan u prednosti, Pavlović se oporavio