zvezda orlean pozdrav kosarkasa zvezde (2)

Nelson: Zakucavanjem sam pokušao da pokrenem ekipu

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je danas da je fenomenalno zakucavanje u polufinalu plej-ofa protiv Mega Vizure bio potez koji je bio potreban ekipi da se prelomi meč. Zvezda je sinoć savladala Mega Vizuru sa 78:61 i povela sa 1:0 u seriji, a utakmicu je obeležilio atraktivno zakucavanje Nelsona, posle čega su crveno-beli napravili seriju od 13:0 i konačno slomili otpor protivnika. 
Amerikanac je pet minuta i 43 sekunde pre kraja, pri rezultatu 59:58 probio prvu liniju odbrane Zemunaca, a zatim „preleteo“ preko Nemanje Dangubića i Novice Veličkovića i zakucao. 
-Znao sam da je zakucavanje bilo jedini način da u tom momentu postignem taj koš. Krenuo sam snažno na prodor, skočio koliko sam mogao i lopta je ušla u koš. To je bio potez koji nam je bio potreban da bismo preokrenuli neke stvari na terenu. To zakucavanje nas je defitivno pokrenulo, nakon toga smo ostvarili seriju poena i odlepili se od protivnika – rekao je Nelson za klupski sajt.
On je istakao da je zadovoljan zbog prve pobede u polufinalnoj seriji.
-Bilo nam je važno da plej-of započnemo pozitivno. Polufinalna serija je kratka i zbog toga je bilo još važnije da pobedimo u prvoj utakmici. Ovakva pobeda nam daje mnogo samopouzdanja. Imamo samo dan odmora, a u petak moramo da pokušamo da ponovimo ovakvu partiju. Ne smemo da se opustimo, Mega Vizura je dobar tim i zaslužuje maksimalan respect – dodao je Nelson i zahvalio se publici u Pioniru na sjajnoj podršci.
Naredna utakmica igra se sutra od 21 sat u Kruševcu.

Povezana vest:  Disciplinski postupak protiv Australije zbog nameštanja