rakocevic

Rakočević: Želimo da vratimo seriju na početak

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je danas da je predstojeća druga utakmica finala plej-ofa protiv Partizana veoma važna pošto bi njegova ekipa pobedom seriju mogla da vrati na početak. 
-Moramo da se vratimo. Sutra je jako važan meč i ako pobedimo opet smo na nuli. To je ključna utakmica za nas, znamo kako se pobeđuje Partizan, uradili smo to ove godine i kod kuće i u gostima. Nadam se da možemo da zbijemo redove za drugu utakmicu i pred našom publikom pobedimo – rekao je Rakočević. 
Košarkaši Partizana pobedili su juče Zvezdu sa 82:54 i poveli sa 1:0 u finalu plej-ofa Superlige. Šampion će biti ekipa koja zabeleži tri pobede. Druga utakmica igra se sutra od 19 sati, a domaćin je Zvezda.  Košarkaš crveno-belih DeMarkus Nelson rekao je da njegova ekipa mora da odigra čvrsto, „oči u oči“. 
-Partizan je igrao veoma čvrsto, ako želimo da pobedimo u narednom moramo i mi tako da odigramo. Ako ne želiš da se boriš i takmičiš oči u oči, bez odstupanja, ne treba ni da izlaziš na teren. Reći ću to i svojim saigračima, jer ja želim da pobeđujem, znam da I oni to žele – rekao je Nelson. 
-Mentalitet i želja su faktori koji prave razliku. Partizan je u prvom meču više želeo pobedu, a mi ako želimo da osvojimo prvenstvo to ne smemo sebi da dozvolimo – dodao je Amerikanac. 
Zvezda je na početku treće četvrtine serijom od 11:0 uspela da se primakne Partizanu na četiri poena zaostatka, ali nije uspela da napravi preokret. 
-Pokazatelj za sledeću utakmicu treba da nam bude početak treće četvrtine kada smo uspeli da uhvatimo priključak i priđemo na samo četiri poena zaostatka. Pokazali smo dva lica, jedno na početku kada smo igrali veoma slabo, a drugo u drugom poluvremenu kada smo se iz svlačionice vratili kao potpuno nova ekipa – rekao je Boris Savović.

Povezana vest:  Ubedljiv start mladih košarkaša Srbije na EP