dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)

Vujošević: Svaka utakmica je priča za sebe

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da su utakmice protiv Crvene zvezde „živa stvar“ i da se ne može na osnovu rezultata jedne utakmice prognozirati ishod sledeće. 
-To je živa stvar, ne bi ni postojale kladionice da može da se prenese odnos sa jedne na drugu utakmicu. Zvezda će sigurno povećati motivaciju – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. 
Košarkaši Partizana pobedili su juče Zvezdu sa 82:54 i poveli sa 1:0 u finalu plej-ofa Superlige. Šampion će biti ekipa koja zabeleži tri pobede. Druga utakmica igra se sutra od 19 sati, a domaćin je Zvezda. 
-Probaćemo da odigramo još hrabrije nego juče. Mislim da imamo I spremnost i izdržljivost da ostvarimo dobar rezultat ali i da istrpimo loš… Voleo bih pre svega da Partizan dobije, kao i da sve ostane u granicama košarke – rekao je trener srpskog šampiona. 
Partizan je posle dobijene utakmice u Jadranskoj ligi i finalu tog takmičenja, izgubio kao domaćin od Zvezde, a Vujošević je rekao da se to dogodilo jer se u tim prenela „svadbarska“ atmosfera. 
-Ova ekipa iz dana u dan napreduje, tada smo loše prišli utakmici, sve okolnosti su razblažile naš pristup, ali smo tada i nešto naučili. Ako ne priđete utakmici sa dovoljno straha, ne onog anksioznog već onog koji čoveka spasava, takve stvari mogu da vam se dese. Svaka utakmica je priča za sebe – rekao je on. 
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je danas četvoricu mladih igrača Partizana (Bogdana Bogdanovića, Vladimira Lučića, Dejana Muslija i Đorđa Gagića) na pripreme za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a Vujošević je rekao da crno-belima to uvek bilo zadovoljstvo. 
-I klub u ja smo uvek voleli da imamo što više igača u reprezentaciji jer je to i potvrda našeg rada. Veoma mi je drago da bilo koji igrač iz Partizana bude član bilo koje reprezentacije – rekao je Vujošević. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Indijana i dalje bez poraza