nebojsa covic 2011Čović: Očekujem da će nas sudije pokrasti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebiojaša Čović rekao je danas da očekuje da će sudije pokrati njegovu ekipu u predstojećoj utakmici protiv Partizana, I potvrdio da je Crvena zvezda podnela krivičnu prijavu protiv trenera crno-belih Duška Vujoševića.
-Ako se ostvari ono što očekujemo – a to je hronika krađa, Partizan će pobediti. (Sudija Marko) Juras ima razloga da krade. Neko priča o napretku (sudije Uroša) Obrkneževića, pa pogledajte napredak Jurasa. Ja očekujem da ćemo mi biti pokradeni. Sudije ne kontrolišu igru, ne kontrolišu kontakt – rekao je Čović na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.
Košarkaši Partizana vode 2:0 u pobedama protiv Crvene zvezde, u finalu plej-oda Superlige Srbije i potrebna im je još jedna pobeda kako bi odbranili titulu šampiona Srbije.
Treća utakmica, u kojoj će Partizan biti domaćin, igra se sutra od 19 sati u hali Pionir.
Čović je potvrdio da je Crvena zvezda podnela krivičnu prijavu protiv trenera Partizana Duška Vujoševića zbog njegovih izjava. Vujošević je rekao da u svojim izjavama „nikada nije rekao da je Čović kriminalac ni da nije kriminalac“.
-Što se tiče krivične prijave, da ona je podneta. Ona nije moja lična prijava, već prijava Crvene zvezde. Pokušaćemo da objasnimo kakve su to mahinacije. Ja nisam rekao da je Vujošević krao slike niti da jeste. Nisam rekao ni da je bolestan niti da nije. Nema to nikakve veze sa naslovima, ja razumem medije. Naslov je tiraž – rekao je on.
-Čović se ne plaši nikoga, istrajaću i neću dozvoliti da se Zvezdi događa ono što se već događalo. Očekujem da država počne da radi svoj posao, iako su većina u toj vladi partizanovci – dodao je on.
Čović je rekao da se stvara psihološki pritisak na Crvenu zvezdu I da se preslikava priča iz fudbala pred odlučujući meč za titulu.
On je, takođe, istakao da država treba da reaguje na vređanje njegove supruge na utakmicama i upitao da li je ikad ijedan sudija prekinuo utakmicu zbog toga.

Povezana vest:  NBA VESTI,k Nakon 149 dana "lockouta" i 240 otkazanih utakmica na Božić kreće nova sezona NBA lige