roj hodson selektor uk

Hodžson: Biću poražen ako ne odemo na SP u Brazil

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da će biti poražen ako se njegova ekipa ne plasira na Svetsko prrvenstvo u Brazilu sledećeg leta. 
-Bićemo poraženi ako ne odemo u Brazil. Od kada sam imao sreće dadobijem ovaj posao, koncentrisan sam samo na plasman na Mundijal – rekao je Hodžson, preneo je Skaj sport. 
Engleska je druga u kvalifikacionoj Grupi H sa 12 bodova iz šest utakmica, a prva je Crna Gora sa dva boda više i utakmicom više. Ekipa Roja Hodžsona odigraće još četiri utakmice do kraja kvalifikacija, u septembru i oktorbu, sa Moldavijom, Ukrajinom, Crnom Gorom i Poljskom.
-Imamo još četiri utakmice i znamo da je ekipama teško da nas pobede, igramo dobro u odbrani i napadu – rekao je on.
Hodžson je istakao da je svestan da će mediji i navijači pažljivo posmatrati igre reprezentacije i dodao da bi svi trebalo da gledaju „širu sliku“, a ne samo konačan rezultat, pogotovo u prijateljskim utakmicama.
-Ponekada, posle razočaravajućeg rezultata, vidite da je ekipa igrala dobro. Sa druge strane, u nekim utakmicama ostvarite dobar rezultat, ali shvatite da sa takvom igrom nećete daleko stići – rekao je on.
-Ali, imam sreće što moji igrači ne razmišljaju na takav način. Imali smo dobru godinu i nadam se da će i početak sledeće sezone takođe biti pozitivan – dodao je Hodžson. 

Povezana vest:  PSŽ sezonu počeo pobedom