dusko vujosevic kzs feb 2013 (1)

Vujošević: Ne znam šta je bilo loše ali verujem u uspeh

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da ne može tačno da definiše uzroke poraza u trećoj utakmici finala plej ofa Superlige Srbije, ali je istakao da je siguran u konačan uspeh svog tima. 
-Ne mogu do kraja da definišem šta nije bilo dobro kod mojih igrača… Nismo bili maksimalno koncentrisani i u punoj energiji. Nije ni nesvesnost opasnosti, možda je prevelika želja i to što se pronelo da je Partizan favorit. Utakmica nije mogla biti drugačija nego teška, Zvezda je zasluženo slavila, ali sam ja siguran u konačni uspeh mog tima, verujem već i sutra – rekao je Vujošević novinarima. 
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u ponedeljak, 10. juna, ekipu Partizana 81:74, u trećoj utakmici finala plej ofa i tako smanjili na 2:1 u pobedama.  Vujošević je ponovio da je teško dobiti bilo koju ekipu tri puta zaredom u tako kratkom periodu. 
-Teško je i srednješkolski tim dobiti tri puta zaredom u ovako kratkom periodu, a kamoli Zvezdu koja je kvalitetan tim. Zvezda je dobila jer je igrala bolje, a verujem da ćemo sutra i mi biti bolji – rekao je Vujošević.
Na novinarsko pitanje šta to igrači mogu sutra da poprave u odnosu na prethodni meč, Vujošević nije mogao konkretno da odgovori.
-Ono što ćemo uraditi drugačije je naša interna stvar. Ono što ovako javno mogu da kažem je da mora biti više energije, agresivnosti, skoka, trčanja, a želju ne mogu da dovodim u pitanje. Ponovo moramo grčevito da se borimo, jer je takva situacija. Igrače nikada javno ne kritikujem ali ima i pojedinačne odgovornosti. Njima će biti upućene kritike, koje moraju biti dobronamerne a da bi bile zaista takve, ne smeju biti javne – rekao je on.
Četvrta utakmica finala plejofa Superlige Srbije igra se u sredu u Pioniru, a domaćin je ekipa Crvene zvezde.

Povezana vest:  EVROLIGA, Božić: Nismo se udaljili od Top 16, ali ovaj poraz boli