vujosevic kragujevac

Čović: Ne želim da gubim energiju na Vujoševića

Predsednik košarkaškog kluba kluba Crvena zvezde Nebojša Čović rekao je danas da više neće komentarisati izjave trenera Partizana Duška Vujoševića i da neće učestvovati u polemikama.
-Nemam više nameru da gubim energiju na Vujoševića. Ne želim višeda učestvujem u bilo kakvim polemikama i zbog javnosti, kako nas  ponovo ne bi poistovećivali, jer kao što sam mnogo puta rekao ni po čemu ne možemo da se poredimo. A, moram da mislim i o njegovom zdravstvenom stanju – naveo je Čović u saopštenju objevljenom na sajtu kluba.
Čović je ovim saopštenjem reagovao na današnju konferenciju za novinare Vujoševića.
-Lopta je pod obručima stala na neko vreme, očekivao sam da će I tenzije splasnuti, ali zadojenost mržnjom Vujoševića prema Crvenoj zvezdi i meni lično evidentno ima nesagledive razmere. Uspeo je Vujošević sam sebi, ali i Partizanu, da svojim neprimerenim izjavama na konferenciji za medije posle četvrte utakmice finala plej-ofa, pokvari veče u kome su osvojili titulu, ali tu se nije zaustavio – rekao je Čović.
Govoreći o, kako je rekao, „famoznom odnosu države“ prema ta dva kluba, Čović je naveo da očekuje da će država pomoći Partizanu „isto onoliko koliko je pomogla i Crvenoj zvezdi kada je bila u velikim finansisjkim problemima i umalo nije otišla u stečaj“. 
On je kazao i da ga čudi izjava predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa da nema nadležnost nad klubovima.
-Predsednik saveza treba da se brine o reprezentativnim selekcijama, a do ugleda srpske košarke ćemo doći kada reprezentacija Srbije na velikim takmičenjima bude beležila dobre rezultate na čemu je Zvezda uvek spremna iskreno da pomogne, jer je Srbija iznad svega – naveo je predsednik Zvezde. 

Povezana vest:  Zvezda igra protiv Armanija u Areni